Искат оставките на кмета, заместник-кмета и секретаря на община Брезово
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Октомври 2014 16:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Искат оставките на кмета, заместник-кмета и секретаря на община Брезово

/КРОСС/ Окръжна прокуратура Пловдив повдигна обвинения по досъдебно производство, разследвано от Териториална дирекция „Национална сигурност"- Пловдив за извършените множество нарушения при осъществяване на нотариални удостоверявания в Община Брезово.

С оглед на събраните до момента доказателства, в качеството на обвиняеми за престъпления по чл. 311, ал.1, вр. чл. 26, ал.1 от НК са привлечени Радньо Манолов, Димитър Томов, Стойна Малешкова и Стоянка Стоянова. За период от 17.01.2013 г. до 02.10.2014 г. в Община Брезово са извършени най-малко 114 нотариални удостверявания на подписи в заявления от името на граждани за промяна на участие и прехвърляне на натрупани суми по индивидуални партиди в съответен фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

По отношение на Манолов е взета мярка за неотклонение „Гаранция" в размер на 5 хил. лв., на Томов и на Малешкова - в размер на 1000 лв. и на Стоянова - на 2000 лева.

В Пловдивския районен съд е внесено искане за отстраняване от длъжност на кмета Манолов, зам.-кмета Томов и секретаря на Община Брезово Малешкова.