Партиите започнаха със споровете
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Октомври 2014 17:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Партиите започнаха със споровете

/КРОСС/ Още преди да е даден стартът на новия 43-ти парламент, скандалите между партиите в него вече са факт. Днес депутатите спориха кой в коя стая да се помещава и къде в пленарната зала да седи. Някои дори се оплакаха от тормоз.
На неофициална среща партиите трябваше да разделят малкото стаи и местата в залата. Имаше и предварителен план
„Ето, с коефициент, колкото депутати, толкова квадратни метри - горе долу по квадратен метър и половина на народен представител. Няма повече място", заяви Красимир Велчев.
Това обаче не се хареса на всички. „Нещо се опитват да ни набутат в някакво преддверие, но няма да стане това", заяви лидерът на „Атака" Волен Сидеров.
В крайна сметка, разпределението отреди на „Атака" малка стая, с което те не бяха съгласни и заявиха, че вече има тормоз. „Ами аз им казах, че ще седим в една шатра отвън", каза Десислав Чуколов.
„Стая, където седяха нашите секретарки, то е едно коридорче скосено", обясни Сидеров.
ГЕРБ, БСП и ДПС запазват стаите си. Реформаторите и АБВ получават стаи в десния кулоар, като хората на Първанов ще се намират в така наречената „стая с кафеварката" на Бойко Борисов.
До стаята на „Атака" ще се намират Патриотичният фронт и България без цензура.
Що се отнася до разпределението в зала, на предните банки, както и досега, ще се намират БСП, ДПС и ГЕРБ, като места в първата редица най-вдясно взимат и реформаторите. В задната част от ляво на дясно ще са позиционирани „Атака", АБВ, ББЦ и Патриотите.
Улисани в битовите неразбории, депутатите така и не стигнаха до политическите въпроси, съобщи bTV.