Среща на Клуба на смесените и чуждестранни палати в Българи
Секция: ИКОНОМИКА
24 Октомври 2014 17:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Среща на Клуба на смесените и чуждестранни палати в Българи

/КРОСС/ В БТПП се проведе традиционната среща на Клуба на смесените и чуждестранни палати в България, на която домакин бе Българо-румънската търговско-промишлена палата със седалище Русе. Събитието бе официално открито от председателя на БТПП Цветан Симеонов. Той представи и резултатите от Третия Европейски парламент на предприятията, в който БТПП участва с делегация от 18 представители на бизнеса. По оценка на председателя на БТПП, проблемите на българския бизес съвпадат с проблемите на европейския бизнес - бюрокрация, труден достъп до кредитиране и международни пазари.

Екипът на Българо-румънската търговско-промишлена палата представи дейността на палатата и сподели своя 11-годишен опит в организрането на бизнес мисии, делегации, участие в проекти. Палатата е установила добри отношения с ТПП Прахова, Букурещ и др.

Атанаска Калчева, директор на Френско-българската търговско-индустриална камара сподели опита на Камарата и сътрудничеството и с БТПП за организирането и промотирането на кампанията за намирането на поддоставчици за френските компании, вече работещи в България, главно в индустриалния сектор.

Мероприятието продължи с представяне на фирми-членове на Българо-румънската търговско-промишлена палата. На участниците бяха представени за дегустация продуктите на винарска изба „Нисово", Русенско, както и да опитат натуралните хранителни продукти на „Градско село".