Вестниците пишат...
Секция: Преглед на печата
25 Октомври 2014 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вестниците пишат...

София /КРОСС/ Водещи заглавия в българската преса:


в. "Труд"
Два часа депутати от 8-те формации, които в понеделник влизат в Народното събрание, се караха кой къде да седне в пленарната зала и коя парламентарна група коя стая да обитава.
ГЕРБ отстъпват няколко стола в посока центъра на залата, за да освободят най-„десните" места за Реформаторския блок. От другата страна на хората на Бойко Борисов ще са ДПС, а най-вляво по традиция - БСП.
С това разпределение нямало проблем, но „Атака", „България без цензура", АБВ и Патриотичният фронт имали претенции кой да им е „съсед".


в. "Дума"
Над 15 000 чужденци спрени да влязат в България
15 126 бежанци, напиращи да влязат в България, са били спрени на южната граница от началото на годината, съобщи МВР. Главният секретар Светлозар Лазаров уточни, че до 30 септември в страната са задържани 3855 лица, а 4431 души са задържани от турските власти по сигнал от България.
Ръководството на МВР призна вчера, че в последните месеци освен на южната, засилен миграционен натиск има и на северната, и на западната граница. Той е свързан с бежанци, които опитват нелегално да минат границата и да продължат към Западна Европа.


в. "Стандарт"
Три дни мъгла убиец
Мъгла убиец ще покрие страната ни утре ве чер. Очаква се в нощта срещу неделя у нас да влезе леденият циклон от
Сърбия. Той ще се задържи поне до сряда. Непрогледната пелена ще пада сутрин и вечер, твърдят синоптиците. Тя ще принуждава шофьорите да отбиват от пътя, тъй като видимостта ще става под половин метър. "Наричаме я убиец, защото се спуска непредвидено и не само в низините", обясниха още метеоролози. Те предупреждават шофьорите да са изключително внимателни, защото в комбинация с гъстата мъгла се очакват и заледявания по шосетата. Още днес живакът в термометрите ще падне до минус 5 градуса в отделни района на страната. А сняг ще вали не само в планините. Западната ни съседка вече е в плен на зимата.


в. "24 часа"
От умрял сърце тръгна
Революционна трансплантация на сърце от труп дава надежда на смъртно болни и чакащи органа пациенти.
В Австралия 3-ма души се възстановяват след присаждане на сърдечен мускул, който преди това е спрял да бие. Досега се трансплантираше само тупкащо сърце от донор в мозъчна смърт.
По новия метод сърце, спряло да бие от 20 минути, се съживява в апарат. Там то престоява 4 часа, преди пациентът да го получи.
Лекарите го наблюдават и могат точно да предскажат как ще се държи сърцето след присаждането.


в. "Сега"
Над 15 хиляди нелегални имигранти са спрени на границата за 9 месеца
15 126 нелегални имигранти са били спрени на границата и не им е било позволено да влязат в България за първите 9 месеца на годината. Това съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров вчера. Над 3800 души са успели да влязат и да кандидатстват за бежански статут. Тази година са били задържани и над 400 души, които се занимават с каналджийство и незаконен трафик на имигранти. Преди два дни правителството даде знак, че очаква още по-голям наплив заради разрастването на кризата в Близкия изток и в Африка.