Предстоящи събития в страната за днес, 25 октомври
Секция: Предстоящи събития
25 Октомври 2014 09:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за днес, 25 октомври

***
София /КРОСС/ Български Червен Кръст отбелязва 136 години от създаването си, съобщиха от пресцентъра на организацията.

***
София /КРОСС/ В 9.30 ч. пред сградата на столичното Четвърто РУ ще има кратки изявления във връзка придобилия широк медиен отзвук случай на територията на районното управление.

***
София /КРОСС/ От 10 ч. в Южния парк, от основната алея при Паметника с гълъбите започва маратонът в подкрепа на деца с аутизъм, организиран от "Running Academy 5kmrun". Целта на благотворителната акция е събиране на дарения в помощ на хората с аутизъм в България под мотото „Сам, но не самотен".

***
София /КРОСС/ От 12 ч. в зала 3 на НДК ще се проведе официалната церемония по дипломиране на випуск 2014 на Международно висше бизнес училище.

***
Ловеч /КРОСС/ От 8 ч. ще започне освещаването на приземния храм на новостроящата се катедрала на града „Св. Кирил и Методий". От 09 ч. ще бъде отслужена първата Светата Литургия в новоосветения храм. В богослужбата на Високопреосвещения Ловчански митрополит Гавриил ще съслужат Старозагорският митрополит Галактион, Варнеският и Великопреславски митрополит Гавриил и Неврокопският митрополит Серафим, Велишкият епископ Сионий, Браницкият епископ Григорий и свещенство.

***
Пловдив /КРОСС/ От 9 ч. пред трибуните на Гребната база ще започне маратонът в подкрепа на деца с аутизъм, организиран от Running Academy 5kmrun. Целта на благотворителната акция е събиране на дарения в помощ на хората с аутизъм в България под мотото „Сам, но не самотен".

***
Бургас /КРОСС/ От 10 ч. пред Пантеона в Морската градина ще започне маратонът в подкрепа на деца с аутизъм, организиран от Running Academy 5kmrun. Целта на благотворителната акция е събиране на дарения в помощ на хората с аутизъм в България под мотото „Сам, но не самотен".

***
Варна /КРОСС/ От 10 ч. под Летния театър в Морската градина ще започне маратонът в подкрепа на деца с аутизъм, организиран от Running Academy 5kmrun. Целта на благотворителната акция е събиране на дарения в помощ на хората с аутизъм в България под мотото „Сам, но не самотен".

***
с. Правда /КРОСС/ От 10 ч. в НЧ „Звезда -1905" в с. Правда ще се проведе народен празник „Празници, традиции, обичаи".

***
Варна /КРОСС/ От 10.30 ч. във Фестивален и конгресен център Варна ще се състои тържествена промоция на абсолвентите по Дентална медицина, випуск 2014 г. на Медицински университет - Варна.

***
Видин /КРОСС/ От 10.30 ч. във фоайето на Речна гара секретарят на Община Видин Орлин Василев ще приветства участниците в традиционната изложба на пернати птици.

***
Варна /КРОСС/ От 11 ч. народните представители от Коалиция АБВ в 3 МИР Варна - Ивайло Калфин и доц. Георги Кючуков ще дадат пресконференция по повод приключването на изборната кампания и предстоящото учредяване на 43-тото Народно събрание в Клуба на стопанския деятел на ул. "Драгоман" 25.

***
Варна /КРОСС/ От 11 ч. във Варна ще бъде открита "Mеждународна лицензирана изложба на котки"

***
Плевен /КРОСС/ От 11 ч. в рамките на третата годишна среща на Международна Изследователска Фондация „Хасуми" в Медицинския университет в Плевене проф. Григор Горчев за втори път ще демонстрира Хирургия на живо в 3D формат.

***
Плиска /КРОСС/ От 11 ч. в Националния историко-археологически резерват "Плиска" за трета година ще се състои съборът "Корените български".

***
Пловдив /КРОСС/ От 11 ч. ще се състои официално откриване на финалите за Световната киноложка купа и Международните киноложки изложби.

***
Клисура /КРОСС/ От 11 ч. ще започне програмата по повод Празникът на картофите.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 11 ч. в Салона на читалище „Искра" Театър „Весел" ще представи спектакъл на ДКТ - Бургас „Забава в горската дъбрава".

***
Пловдив /КРОСС/ От 13.30 ч. ще бъде официалното откриване на Деветия витреоретинален симпозиум на Клиниката по очни болести на УМБАЛ „Свети Георги" в зала „Пловдив" на Хотел „Новотел Пловдив".

***
Каспичан /КРОСС/ От 14 ч. ще се проведе среща-празник във връзка с навършването на 50 години като град и по повод 90-годишнината на футболен клуб „Локомотив Каспичан".

***
Видин /КРОСС/ В 14.30 ч. в спортна зала "Фестивална" заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова ще награди победителите в Димитровденския волейболен турнир.

***
Смолян /КРОСС/ От 15 ч. ще се проведе турнир по вдигане на тежести за момичета и момчета в Спортната зала на града.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 18 ч. пред клуб „ТАМ" ще се проведе виртуално паралелно откриване на изложба „EUProfiteur oder WeltenFlaneur? - The World is our Oyster" в Автомобил Мобилна Галерия 0.1- Велико Търново и Автомобил Мобилна Галерия 0.2 в гр. Аугсбург, Германия.

***
Габрово /КРОСС/ На 25-26 октомври в Конферентната зала на МОЛ Габрово ще се проведе втора част от шест модулна програма по предприемачество на CEED България, която е разработена от Института по предприемачество (SIFE) в град Хур, Швейцария.

***
Велико Търново /КРОСС/ В ДКС"Васил Левски" продължава Международната Танцова Спартакиада Балкански танцов конкурс за Купа „Търновска царица"- 2014.

***
село Коларово /КРОСС/ На площада в село Коларово, община Петрич ще се проведе за трети път „Фестивал на кестена", организиран от дирекцията на Природен парк „Беласица" към Изпълнителната агенция по горите организират.

***
Благоевград /КРОСС/ Продължава двудневния семинар „Форум Реставрация" 2014 в Благоевград.

***
Шумен /КРОСС/ Шестото издание на конкурса за млади изпълнители на популярни песни „Съзвездие", ще се проведе на 25 и 26 октомври в концертната зала на Младежкия дом в град.