Залети къщи и дворове в Хасковско /обновена/
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Октомври 2014 10:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Залети къщи и дворове в Хасковско /обновена/

/КРОСС/ Централни улици на Хасково са под вода. В района на зеленчуковия пазар нивото й достига близо метър. Под вода са десетки търговски обекти, а движението покрай реката е спряно. Вариантите са преминаване между двата бряга са мостовете до съда, до общината, "Лебеда" и "Млада гвардия", но е възможно и те да бъдат затворени скоро при повишаване на нивото.
90 литра на квадратен метър е измереният дъжд над Хасково за последните десетина часа. Градската река е преляла на места.
Двама души са били евакуирани тази сутрин заради повишените нива на реките в община Хасково, съобщиха за Haskovo.info от областната противопожарна служба. Жена е била спасена с помощта на гумена лодка в хасковското с. Въгларово. Овчар пък е бил евакуиран до Четвърти стопански двор в Хасково. Има залети къщи и дворове в димитровградския кв. "Марийно" и хасковските села Конуш, Гарваново и Въгларово. От пожарната уточниха, че за сега няма сигнали за пострадали и бедстващи хора.
Свикан е кризисен щаб в общинската администрация. Засега няма информация за прелели и скъсани язовири. Бедстващи хора няма, но има превантивно евакуирани от домовете им.
От Областната противопожарна служба призоваха хората да не предприемат пътувания, а живеещите в централната градска част да не излизат от домовете си без нужда.