Възстановиха електрозахранването в община Самоков
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Октомври 2014 16:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Възстановиха електрозахранването в община Самоков

/КРОСС/ Екипите на ЧЕЗ работят усилено и без прекъсване за отстраняване на повредите вследствие на лошата метеорологична обстановка. Част от селищата в района на столицата са с възстановено електрозахранване. Без напрежение все още са Лозен, Панчарево, Кокаляне, Долни Пасарел, Герман, Драгалевци и Симеоново. Всички дежурни групи работят за отстраняване на счупени дървета и скъсани проводници. В кратки срокове ще започне поетапно включване на възстановените съоръжения.
„Борим се с всички сили да се справим по-бързо с тежката обстановка. Пренасочваме аварийни екипи от други области и работим без прекъсване. За съжаление всички сме безсилни пред природата, но мобилизираме всички възможни средства, за да се справим с последствията. Към този момент е възстановено електрозахранването във всички селища от Община Самоков. Продължаваме да работим в останалите засегнати селища", каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.
Най-тежка остава обстановката в общините Троян и Ловеч. Снежната покривка там е около 40 см., има много паднали дървета, а пътищата са непроходими. Без електрозахранване са около 30 хил. клиенти на компанията. ЧЕЗ Разпределение България насочи допълнителни аварийни екипи от Плевен и Ботевград с цел по-бързо отстраняване на повредите.
Компанията поддържа контакт с местните власти и със свикания кризисен щаб в област Ловеч.