Служител на МВР е пострадал при евакуация на хора в страната
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Октомври 2014 16:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Служител на МВР е пострадал при евакуация на хора в страната

София /КРОСС/ Един служител на МВР е пострадал при евакуация на хора в страната. Това съобщи главният секретар на министерството Светлозар Лазаров.
Общо засегнатите региони са Бургас, Хасково, Габрово, Смолян, Ловеч, Пловдив, Монтана и София-област. Има евакуирани хора - 53 човека в Хасково, 16 деца имаме в дома "Асен Златарев", 10 човека в село Татарево, шестима в село Въгларово, 18 ученика и трима възрастни в област Габрово и в момента планираме една операция съвместно с Министерството на отбраната в региона на Бургас, за да спасим един бедстващ човек.
Евакуация имаме в момента на язовир "Маринка" над Ченгенескеле, Бургаска област. Обсъжда се евакуация на хора над язовир в село Драчево.
Затворени проходи имаме - Шипка, Троян-Кърнаре, Хаинбоаз, Петрохан. Затворен е пътят София- Самоков. Остават около два-три километра да бъде изчистен. Затруднено е движението по пътя на автомагистрала "Хемус" в района на Витиня.
Към момента имаме един пострадал служител на Министерството на вътрешните работи.
Във всички областни дирекции, които изброих като засегнати райони, включително и с Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", участват всичките ни ресурси. Стигнали сме до там, че колеги с резачки режат дървета, за да почистват пътните артерии в помощ на Агенция "Пътна инфраструктура", тъй като те нямат необходимия капацитет в момента, за да се справят с тежката ситуация, предаде БНР.