ЦСКА с шеста поредна победа във вечното дерби
Секция: СПОРТ
25 Октомври 2014 18:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЦСКА с шеста поредна победа във вечното дерби

София /КРОСС/ ЦСКА постигна шеста поредна победа над вечния съперник Левски. Този път „армейците" се наложиха над „сините" с 3:0 и да са убедителен лидер във временното класиране в „А" група с 10 точки аванс пред Лудогорец и Литекс.
Провеждането на срещата на стадион "Васил Левски" до последно бе под въпрос, заради лошото време и странното решение на организаторите на мача, които не се бяха погрижили отоплението на терена да бъде пуснато в нужния срок. Игрището бе почистено в последния момент и така двата отбора бяха принудени да играят при тежки условия, които ограничиха до минимум шансовете за технична игра.

Двубоят започна със скандал, след като в петата минута старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов бе уцелен със снежна топка и се строполи в натрупаната преспа сняг пред него. Ситуацията провокира помощника му Тодор Янчев да изрита футболна топка към скамейката на Левски, което едва не доведе до бой между спортно-техническите щабове на двата тима.
Въпреки началното преимуществото на „сините", ЦСКА се сдоби с гол аванс в 22-та минута. Серджиo Буш спечели единоборство с Аймен Белаид, след което отправи опасен шут. Той бе отразен от Пламен Илиев, но при добавката Тони Силва бе точен за 1:0. В продължението на първата част, ЦСКА нанесе нов решителен удар. Венцислав Василев изведе с хубав пас Серджиo Буш, който се възползва от несигурната игра на бранителите и реализира осмия си гол от началото на сезона.
В 85-та минута, интригата в двубоя окончателно бе елиминирана с гол на резервата Борислав Галев, който се разписа на празна врата след подаване на Буш.

Снимки: Булфото, всички права запазени