Методи Андреев: Коалиция ГЕРБ-БСП е абсурдна
Секция: ПОЛИТИКА
26 Октомври 2014 10:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Методи Андреев: Коалиция ГЕРБ-БСП е абсурдна

/КРОСС/ Коалиция ГЕРБ - БСП е абсурдна теза за мен. Тази партия е твърде ангажирана с проблемите, които в момента има държавата, нека не забравяме двете коалиции с нейно участие. Това заяви пред ТВ7 Методи Андреев от гражданската квота в ГЕРБ.
Днес на втория кръг от коалиционни преговори би трябвало да се изясни схемата, по която ще се конструира правителството, допълни депутатът.
Андреев коментира всички варианти за коалиция на ГЕРБ с други партии. Нека си спомним откъде тръгна АБВ - от Георги Първанов, а той откъде беше - от БСП. Коалиция с такива леви партии е убийствена за дясноцентристкия вот, категоричен а Андреев.
Аз съм за истинска дясноцентристка коалиция между ГЕРБ и Реформаторския блок. Патриотичният фронт също ни подкрепя. По отношение на енергетиката е постигнат пълен консенсус с тях. Ще се направи пълна ревизия на енергетиката, за да се види кой подписа договорите, ще има разсекретяване на имена, заяви депутатът от ГЕРБ.
Той допълни, че влизането на Патриотичния фронт в правителството е по-голяма гаранция за живота на парламента. Въпреки това обаче, няма как за парламент от осем политически партии да се мисли в дългосрочна перспектива, каза Андреев.
Неговата първа законодателна инициатива в новия парламента ще е свързана със закона за отпадане давността на престъпленията при комунизма, категоричен е народният представител от ГЕРБ.