65 % от читателите на КРОСС смятат, че България е мишена на ИД
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Октомври 2014 10:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
65 % от читателите на КРОСС смятат, че България е мишена на ИД

/КРОСС/„Ислямска държава" е на 20 часа път от София, пише сайтът alterinformation.wordpress.com.

Решителната битка за Кобане се води на 20 часа път с автомобил от София. Кюрдите водят ожесточени боеве срещу джихадистите, докато Турция ги бомбардира и практически помага на „Ислямска държава", а САЩ са се концентрирали над това да бомбардират петролни кладенци и рафинерии.

Тази обсада продължава вече повече от месец с изключително голяма ожесточеност и от двете страни, тъй като град Кобане е ключов пункт по турско-сирийската граница.

Ако кюрдите го задържат, те ще могат да продължат да получават подкрепления от ПКК*.Ако джихадистите от ИД (Ислямска държава ) превземат Кобане не само, че ще прекъснат подкрепленията на кюрдите, но ще затвърдят влиянието си по река Ефрат, а освен това може да се каже, че ще улеснят притока на оръжия,пари и симпатизанти, който се стича от Европа към тях.

ИА КРОСС попита своите читатели смятате ли, че България е мишена на "Ислямска държава" и повече от половината отговориха "Да".

Че в България действат терористични организации, а според американското разузнаване страната ни е „привлекателна цел за терористите" се заговори преди повече от месец. 

Лидера на „Ислямска Държава в Ирак и Леванта" разкри амбициите на кръвожадната си групировка, че ще създаде „Халифат на пророка Мохамед" и на Стария Континент. Вече било решено, че България и Испания ще са първите страни в Европа, където ще се установи „Черният Харифат на пророка Мохамед".

Ето как отговориха читателите ни на въпроса "Смятате ли, че България е мишена на "Ислямска държава"?":

65.0 % - Да
29.5 % - Не
5.5 % - Не знам.