Природозащитници ще обжалват за застояването на Карадере
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Октомври 2014 12:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Природозащитници ще обжалват за застояването на Карадере

/КРОСС/Върховният административен съд отхвърли миналата седмица жалбата на част от протестиращите от Сдружение "Да спасим Карадере" за спиране на застрояването в района.

Протестиращите обжалваха меморандума за изпълнение на инвестиционен проект в местността. Съдът прие, че протестиращите нямат правен интерес.

„Ние не сме съгласни с решението на ВАС. Не би трябвало държавата да ни отнема правото на чиста околна среда. Ще обжалваме. И пред Европейския съд", заяви представителят на сдружението Павел Антонов пред БНР.

Антонов твърди, че всички решения за строителство са изтекли и невалидни, затова в момента там не може да се строи законно.

„Учудвам се, че прокуратурата не се е активизирала. Не може хората, платени с нашите данъци, да нарушават законите. Кметът на община Бяла и Общинският съвет да дадат пример. В самата Бяла има много хора, които не желаят да се строи там. Нека общинарите да си влязат в ролята на представители на всички", категоричен бе Павел Антонов.

Националната асоциация "Българско Черноморие" (НАБЧ) иска оставките на специалистите в юридическия отдел към МОСВ и очакват те да бъдат подадени и приети следващата седмица. Ако оставките не бъдат подадени, НАБЧ са готови на протести.