Почти всички патриоти ще подкрепят кабинет на ГЕРБ и РБ
Секция: ПОЛИТИКА
28 Октомври 2014 13:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Почти всички патриоти ще подкрепят кабинет на ГЕРБ и РБ

/КРОСС/Патриотичният фронт остава на позицията си да подкрепи кабинет на ГЕРБ с програма за стабилно управление, обяви съпредседателят на коалицията Валери Симеонов, който участва в лидерската среща, свикана от Бойко Борисов.

По думите му 95% от групата на Патриотичния фронт ще подкрепи кабинета. Фронтът остава на позицията си, че ако му бъдат поискани експерти за кабинета, ще ги даде. Но политически лица няма да участват в управлението.

„Винаги сме говорили за съставяне на програма, ще се стремим в тази програма за стабилно управление да има наши приоритети и ако се постигне споразумение, ние ще подкрепяме правителството, което изпълнява тази програма. Без значение дали е само на ГЕРБ, на ГЕРБ или Реформаторите", каза още Симеонов. 

Валери Симеонов съобщи, че по време на разговорите при Борисов лидерите са се обединили около мнението, че е нужно спешно решение за КТБ до петък. „Говореше се за промяна на закона, в противен случай банката може да фалира", каза Симеонов. Той уточни, че не става дума за генерална промяна, а „за едно членче".

Лидерът на НФСБ не отговори на въпроса дали ще подкрепи закона на ДПС за КТБ с мотива, че още не го е чел.