Излезе биография на Арета Франклин
Секция: Шоубизнес
28 Октомври 2014 15:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Излезе биография на Арета Франклин

/КРОСС/Нова биография на Арета Франклин е вече на англоезичния книжен пазар, съобщи „USA Today". Творбата със заглавие „Respect: The Life of Aretha Franklin" е дело на признатия музикален критик Дейвид Риц, който помогна за написването на мемоарите на китариста на „Аеросмит" Джо Пери. 

Франклин е родена през 1942 г. Тя е „златното" дете на баптистки свещеник. Още като тийнейджърка започва да пее госпъл. В тези години ражда двама сина, но ги оставя в Детройт и заминава за Ню Йорк, където търси слава. Началото е тежко, но през 1967 г. продуцент от еврейски произход я кара да се върне към госпъла с албума „Respect". Плочата е само началото на впечатляваща кариера, белязана от множество хитове и превърнала Франклин в една от най-значимите американски певици.

Макар животът й да не е безметежен, Арета упорито намира път към върха отново и отново. Тя е носителка на 18 награди „Грами", а от нейни албуми са продадени над 75 милиона копия. Дейвид Риц описва в подробности живота на една легенда в американската популярна култура. Той е също така човекът, който работи с изпълнителката и при изготвянето на мемоарите й, публикувани през 1999 г.