ДПС: Държавната помощ за КТБ е политически въпрос
Секция: ПОЛИТИКА
30 Октомври 2014 10:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ДПС: Държавната помощ за КТБ е политически въпрос

/КРОСС/ „Оздравяването на Корпоративна търговска банка минава задължително през държавна помощ. Това е политически въпрос. Трябва да се реши дали държавата е готова да даде половината от тези 4 милиарда, при условие, че един инвеститор вече е обещал, че останалите 2 милиарда ще бъдат покрити. Това е много важно решение и трябва да бъде обсъдено в по-широк формат", каза пред журналисти в Народното събрание Алиосман Имамов от ДПС.

„На всички вчера стана ясно, че оздравяването на банката минава задължително през държавна помощ. Това е политически въпрос", посочи той.

„Трудно стават тези неща с решения, необходими са промени в законите, ако някой има някаква идея", каза председателят на БСП Михаил Миков в коментар на решението на временната бюджетна комисия за оздравяване на КТБ. Не виждам как с решение, и то на комисия, което няма особена правна сила, може да се променят законови разпоредби, отбеляза той.

„Доколкото ми е известно, това е изявление на акционерите на банката. Те са изразили такова намерение . Следва Управителният съвет на БНБ да провери какви са истинските възможности и съответното решение да бъде взето на база на това заявление", каза говорителят на БСП Атанас Мерджанов в коментар на вчерашното решение за КТБ и на средствата, необходими за оздравяване на банката.