БСП, ББЦ и "Атака" с еднакви позиции по казуса "КТБ"
Секция: ПОЛИТИКА
30 Октомври 2014 13:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП, ББЦ и "Атака" с еднакви позиции по казуса "КТБ"

/КРОСС/Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров се обяви също против спасяването на КТБ с пари на данъкоплатците. Той отхвърли категорично изразените становища, че фалирането на банката би засегнало валутния борд.

"Падне ли ти капиталът под еди колко си, фалираш и толкова... Аз не знам защо трябва да се оздравява тази банка, откъде накъде. Ако някой иска да я оздравява, да се съберат други банки, които чрез лихви и други спекулации изпомпват парите на българите, да се съберат да я спасяват, но не от държавата, аз съм против това държавата, парите на данъкоплатците, да спасяват КТБ", подчерта депутатът.

Същата е и позицията на "България без цензура". Депутатът от ПГ на коалицията "Български демократичен център" я потвърди като заяви, трябва да се търси пазарно решение за КТБ, а не държавата да вади пари и да покрива определени загуби. Светлин Танчев настоя в новото 43-то НС да бъде съставена анкетна комисия, в която да излязат всички факти, данни и обстоятелства за това какво се е случвало с банката. Само така, според него, ще може да се разчита на подкрепата на някой чужд инвеститор, който да вложи парите си и да стопира фалита на банковата институция.

По-рано стана ясно, че и "БСП - лява България" е против оздравяването на КТБ с публични пари. Позицията оповести в парламента Мая Манолова.