Деси Тенекеджиева става снаха на Жерар Депардийо
Секция: Шоубизнес
30 Октомври 2014 14:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Деси Тенекеджиева става снаха на Жерар Депардийо

/КРОСС/Деси Тенекеджиева ще изиграе главната женска роля в швейцарско-българската копродукция с работно заглавие „Пътуването". Родната актриса ще се превъплати в ролята на Нора - снахата на голямата звезда на лентата Жерар Депардийо. Филмът ще се снима изцяло на френски език, но това не е проблем за Тенекеджиева, която е полиглот. 

Легендарният френски актьор с руски паспорт ще кацне в София до дни и ще бъде посрещнат от екипа на филма начело с продуцента от българска страна Недялка Джамбазова и разбира се от родната ни звезда.

Деси Тенекеджиева е специално поканена да играе във филма от италианския режисьор Франк Добрин. Той е добре запознат с ролите й в големи европейски и американски продукции. От дълги години Деси снима в Италия, където стана известна заради ролята си на Мария Медичи във филма „Занаятът на оръжията" на легендата Ерманно Олми. Така Деси Тенекеджиева стана първата и засега единствена наша актриса, представила България на най-престижния кинофестивал в света - Кан, с филм от официалната селекция.

Новият филмът „Пътуването" разказва за живота на дядо Ваня (Жерар Депардийо) и неговото семейство. Неочаквано премеждие принуждава Ваня да тръгне на път. Какво се случва с него, с близките му и защо едно прасе може да бъде най-добрият приятел на човека? Това са все въпроси, на които зрителите ще си отговорят след като гледат филма. Но дотогава има време. Сега екипът се е съсредоточил в репетиции и подготовка за началото на снимките.