Предстоящи събития в страната за днес, 31 октомври
Секция: Предстоящи събития
31 Октомври 2014 06:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за днес, 31 октомври

/КРОСС/ *** 

София.
От 9 ч. ще се състои заседание на Народното събрание. От 11 ч. ще се проведе парламентарен контрол.

***
София.
Президентът Росен Плевнелиев ще проведе консултации с парламентарните групи на АБВ и „Атака".

***
София.
Президентите на България и на Австрия Росен Плевнелиев и Хайнц Фишер ще открият българо-австрийски бизнес форум в зала „Средец" на столичния „София хотел Балкан".

***
София.
От 8.40 ч. на „Дондуков" 1 министър-председателят проф. Георги Близнашки ще се срещне с президента на Република Австрия д-р Хайнц Фишер.

***
София.
От 9 ч. в аудитория „Янко Добрев", II-ри хирургичен блок на УМБАЛ „Александровска" ще бъде открита Юбилейна научна конференция „135 години от създаването на Александровска болница".

***
София.
От 9.30 ч. 21 състав на Софийски градски съд ще заседава срещу Мирчо Петков и др. (Престъпления по служба с цел облага - чл. 282 - 283а от НК).

***
София.
От 9.30 ч. в Гранд хотел София, зала София, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова, министърът на транспорта и връзки на Република Македония Миле Янакиески и министърът на транспорта и инфраструктурата на Република Албания Едмонд Хаджинасто ще участват в Конференция „Балканите - инфраструктура и транспортни връзки между Черно и Адриатическо море".

***
София.
От 10 ч. в зала 13 на Факултета по журналистика и масова комуникация ще се проведе публична лекция на Дебора Филипс, преподавател в Lincoln University и вицепрезидент на Европейската асоциация на училищата по журналистика - EJTA.

***
София.
От 11 ч. във Военна академия „Г.С. Раковски" ще се състои благотворителен лекоатлетически крос - обиколка на парка на Военна академия.

***
София.
От 11 ч. в Национален пресклуб БТА Синдикалните организации на КНСБ и КТ „Подкрепа" в Софийската филхармония - оркестър, и Българската хорова капела „Светослав Обретенов" ще дадат пресконференция на тема: „Систематичните нарушения и грешки в управлението на Софийската филхармония - оркестър, и Българската хорова капела „Светослав Обретенов".

***
София.
От 11.30 ч. в София Хотел Балкан (бившия Шератон) министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова ще вземе участие в Австрийско-Българския икономически форум.

***
София.
От 11.30 ч. в Софийска професионална гимназия по електроника (СПГЕ) „Джон Атанасов" заместник-министър Ваня Кастрева ще открие заключителна пресконференция по проект „Подкрепа за осигуряване на подходяща и ефективна държавна образователна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали".

***
София.
От 12 ч. в Национален пресклуб БТА Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация" ще представи на пресконференция проект „Изготвяне на функционален анализ на ИА „Автомобилна администрация" с цел оптимизиране на структурата на звената и избягване на дублиращи се функции".

***
София.
В Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени офертите за рехабилитация на 19 км от път ІІІ-207 - основна връзка на област Силистра с АМ „Хемус". От 12 ч. ще бъдат отворени офертите за строителния надзор на лот 72, от 14 ч. в зала 701 в сградата на АПИ ще бъдат отворени офертите за изпълнител на строителните дейности на лот 79.

***
София.
От 13 ч. в Национален пресклуб БТА проф. Николай Овчаров ще даде пресконференция на тема „Навръх Хелуин - финал на разкопките на Перперикон Откритията - от „вампири" до архитектура а ла Мачу Пикчу. Как беше спасен сезонът от безхаберието на министрите на Орешарски. Ще бъдат показани някои от най-ценните находки".

***
София.
От 13 ч. на пешеходния мост над бул. „България" до НДК кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова и председателят на Камарата на строителите в България инж. Светослав Глосов ще открият изложбата „Виж София - където строителството среща историята с бъдещето".

***
София.
От 14 ч. Софийски апелативен съд ще се произнесе по делото срещу Валентин Димитров за безстопанственост на „Топлофикация - София".

***
София.
От 15 ч. в Археологическия музей с институт към БАН министърът на образованието и науката доц. Румяна Коларова ще връчи наградите „Константин Величков" за изявени учители.

***
София.
От 17 ч. в ресторанта на хотел „Рила" в София председателят на БСП Михаил Миков ще проведе среща-разговор с представители на българската наука и образование, на културата и медиите по случай Деня на народните будители.

***
София.
В хотел „Самоков", к.к. Боровец, ще се проведе годишна конференция на браншовете Дървообработване и Мебелно производство.

***
Благоевград.
Във фоайето на община Благоевград ще отвори врати изложбата на академик Никола Манев „Моята България".

***
Благоевград.
От 9.30 ч. ще се проведе редовното заседание на Общински съвет - Благоевград.

***
Варна.
Асоциация на българските черноморски общини (АБЧО) организира национална обществена дискусия за замърсяването на морските води.

***
Велинград.
От 12 ч. ще бъдат поднесени венци и цветя на паметната плоча на Първото класно училище - кв. „Каменица" по повод Деня на народните будители. От 17 ч. в Народно читалище „Отец Паисий-1893" ще се състои празничен концерт с участието на децата от Общински детски комплекс.

***
Горна Оряховица.
От 18 ч. в Зала 1 на Община Горна Оряховица ще се състои благотворителен концерт на тримата тенори „Уникалните гласове" в помощ на 9-годишния Александър Христофоров Савов.

***
Казанлък.
От 10 ч. в ИМ „Искра" ще се проведат краеведски четения - среща и представяне на изследвания на краеведи от Казанлък и казанлъшкия край.

***
Пловдив.
От 15 ч. в хотел „Империал" ще се проведе годишно общо събрание на Съюза на съдиите в България.

***
Пловдив.
В хотел „Тримонциум принцес" в Пловдив вицепрезидентът Маргарита Попова ще открие петото издание на проекта „Народните будители и Аз".

***
Разград.
От 11 ч. в хотел „Централ" ще се проведе конференцията, посветена на 145-годишнината на БАН 70-годишнината от учредяването на Съюза на учените в България.

***
Свищов.
От 17 ч. ще започне традиционното факелно шествие от къщата-музей „Алеко Константинов" до Паметника на дарителя по повод Деня на народните будители.

***
Сливен.
От 17 до 18 ч. ще се проведе Ден на отворените врати в МБАЛ „Д-р Иван Селимински"-Сливен по повод юбилея на лечебното заведение. В 18.30 ч. ще се проведе тържествен концерт в Драматичен театър „Стефан Киров".

***
Смолян.
От 14 ч. в центъра на село Хвойна ще се проведе митинг-шествие, организиран от Сдружение на ловците и риболовците „Чернатица".

***
Стара Загора.
От 11 ч. пред паметника на митрополит Методий Кусев в едноименния парк ще се състои тържествени общоградски ритуал по повод 1 ноември - Ден на народните будители.

***
Стара Загора.
От 13.30 ч. в сградата на Община Стара Загора ще се състои четвъртата парламентарна сесия на Младежкия воден парламент.