НС решава за лиценза на КТБ
Секция: ПОЛИТИКА
31 Октомври 2014 07:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НС решава за лиценза на КТБ

/КРОСС/Очаква се днес парламентът ще разгледа докладът на Временната комисия по бюджет и финанси по Доклад на Българската народна банка относно събитията и предприетите действия, свързани с „Корпоративна търговска банка" АД и ТБ „Виктория" ЕАД като точка първа на редовното си заседание.

С решението на бюджетната комисия на практика БНБ беше задължена да отложи вземането на лиценза на КТБ. От БНБ обаче категорично се противопоставиха на решението с довода, че централната банка не печата пари. Според сега действащия закон за кредитните институции БНБ трябва да отнеме лиценза на КТБ и „Виктория" до 6 ноември. 

Заради съмнения, че зад решението за КТБ стоят задкулисни договорки между ГЕРБ и ДПС баше обявен поредният протест, който се организира в социалната мрежа „Фейсбук", и е под надслов „Против възстановяването на модела „Кой?" . Протестът започва в 18:30 пред сградата на Народното събрание.

Парламентът ще продължи и изслушването на служебните министри на околната среда и водите и на икономиката и енергетиката Светлана Жекова и Васил Щонов. По време на парламентарният контрол на въпроси на народните представители ще отговарят Екатерина Захариева служебен заместник министър-председател по икономическа политика, служебен министър на регионалното развитие и служебен министър на инвестиционното проектиране, Васил Щонов, служебният финансов министър Румен Порожанов и Светлана Жекова.