Ferrari в памет на Серджио Пинифарина за 3 млн. евро
Секция: Автомобили
31 Октомври 2014 14:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ferrari в памет на  Серджио Пинифарина за 3 млн. евро

/КРОСС/Frrari пуска 6 бройки от спортната кола Pininfarina Sergio, разработена от италианското ателие в памет на неговия основател Серджио Пинифарина.

Машините са оценени на по 3 млн. евро и вече са продадени, като собствениците им ще ги получат през следващата година. Всички купувачи са избрани сред най-преданите клиенти на Ferrari, но самоличността им се пази в тайна. Знае се само, че колите ще поемат към САЩ, Азия и Европа.

Оригиналият Pininfarina Sergio бе разработен като концептуален модел и бе показан на автосалона в Женева през миналата година. В неговата основа е Ferrari 458 Spider, който се задвижва от 4.5-литров V8 с мощност 570 к.с. и 7-степенна роботизирана трансмисия с два съединителя. От 0 до 100 км/ч машината ускорява за 3.2 секунди, а максималната скорост е 320 км/ч.

За да може да получи сертификация от властите концептуалният модел получи допълнително предно стъкло. Наложи се инженерите на Pinifarina също така да променят, макар и малко, дизайна на предна част, както и светлините на автомобила.

По-рано този месец Ferrari обяви, че е подготвила 10 автомобила от специална модификация на модела си F12berlinetta, посветена на 60-годишната от присъствието на марката в САЩ. Машините също бяха продадени предварително на цена от 2.5 млн. долара всеки.