Путин: Русия няма намерение да влиза в наложената конфронтация
Секция: Русия
31 Октомври 2014 15:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин: Русия няма намерение да влиза в наложената конфронтация

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия не възнамерява да влиза в конфронтацията, наложена от световното общество, предаде ИТАР-ТАСС.

„Арсеналите на водещите страни се развиват и усъвършенстват. По време на срещата на върха на НАТО през септември ръководството й обяви възможното нарастване на военните възможности на Алианса. Вместо колективното и цивилизовано решение на международните проблеми, в ход все по-често се използват силови, икономически и информационни методи за въздействие”, констатира руският държавен глава по време на среща в Кремъл с висшите офицери по случай тяхното назначаване на висшестоящи длъжности и звания.

Путин подчерта, че „Русия не възнамерява да влиза в конфронтацията, която толкова усилено й се налага”. „Ние сме отворени за равноправен и уважителен диалог по всички проблеми от глобално и регионално значение”, отбеляза руският президент.

В условията на сложната международна обстановка Путин призова за ясното и последователно усъвършенстване на Въоръжените Сили на страната. „Светът през XXI не стана нито по-стабилен, нито по-безопасен. Предишните заплахи не са изчезнали, а в редица региони положението на нещата се влоши. Така, сериозното огнище на напрежение си остава както преди около нашите граници – в югоизточната част на Украйна”, заяви държавният глава.

„Нашата военна доктрина носи отбранителен характер. Главната задача за реализацията й е осигуряването на суверенитет на страната, както и мир и спокойствие на гражданите”, допълни руският президент, като поясни, че е необходимо „последователно и ясно да бъдат изпълнени всички планове за усъвършенстването на Въоръжените Сили на страната и другите структури, отговарящи за националната сигурност”.