Два приюта ще приютяват бездомни през зимата в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Октомври 2014 19:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Два приюта ще приютяват бездомни през зимата в София

/КРОСС/ Столичната община ще отвори от 15 ноември два кризисни центъра, които ще приютяват бездомници през настъпващите студени дни. Те ще бъдат разположени в бл. 31А и бл. 48 в кв. „Захарна фабрика". Приютите ще дават всяка вечер подслон и топла храна на 170 души от 6 ч. вечерта до 10 ч. на другата сутрин.

„Всеки, който за дадена вечер е останал без покрив, може да дойде в един от двата центъра и само срещу лична карта да преспи там. Няма да връщаме тези, които нямат документ за самоличност. Разбрали сме се с районните управления в такива случаи да ни направят справка за идентичността на лицето по трите му имена и ЕГН", разказа Мина Владимирова, шеф на общинската дирекция „Социални дейности", цитирана от в."Преса".

В приютите няма да бъдат допускани обаче тежко болни, употребили алкохол или лица, които се издирват от МВР.

Освен легло бездомниците ще получават топла вечеря и дрехи, възможност да се изкъпят, а при нужда и консултация от социален работник или психолог. На сутринта, преди да напуснат, ще закусват и ще пият чай.

Вечерта, ако отново са без покрив над главата, могат да се върнат и така да изкарат до 31 март, когато бъдат закрити центровете. Постоянните обитатели са около 20 процента.