Българските студенти - най-предпочитани от американските работодатели
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Октомври 2014 20:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българските студенти - най-предпочитани от американските работодатели

/КРОСС/ Възпитаниците на български университети са най-предпочитани сред американските работодатели. Това показват данните от миналогодишната кампания на фирмите за студентски бригади, предава бТВ.

Всяка година хиляди студенти от България прекарват цяло лято в американски фирми. Интересът към младежките програми зад океана е най-голям. Кампанията вече е в разгара си, а фирмите посредници приемат стотици заявления на ден.

„Интересът е огромен, спрямо миналата година забелязваме сериозен ръст. Миналото лято беше много успешно за българските студенти. Те са номер едно сред всички други студенти по света. Американските работодатели имат най-голям интерес към българите", признава Борислав Милков, представител на фирма-посредник.

Агенцията по заетостта има договор с Германия за изпращане на 200 студенти на бригада догодина. Документи се подават във всички бюра по труда в градовете, в които има висши учебни заведения.

„Да са редовна форма на обучение, да са от 18 до 35 години и да не са последен курс на обучение", уточни Десислава Цанкова от АЗ.

За бригадите в Германия са задължителни основни познания по немски. Студентите трябва да имат готовност да работят там поне два месеца.