Предстоящи събития в страната за утре, 1 ноември
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Октомври 2014 21:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за утре, 1 ноември

/КРОСС/ Панагюрище
Вицепрезидентът Маргарита Попова ще посети Панагюрище по случай Деня на народните будители.

Котел.
От 11.00 часа в сградата на Община Котел служебният министър-председател проф. ще разговаря с кмета на града Христо Киров. От 11.30 часа на пл. „Възраждане" в града проф. Близнашки ще участва в тържествен ритуал по случай празника на Котел, където ще произнесе слово.

София.
В 08.35 часа министърът на образованието и науката доц. Румяна Коларова ще участва в церемонията по тържественото издигане на националния флаг по повод Деня на народните будители. От 09.30 часа министър Коларова ще присъства в Гербовата зала на награждаването от страна на президента Росен Плевнелиев с орден „Стара планина" първа степен на акад. Стефан Воденичаров за неговите заслуги за развитието на науката в България.

София.
От 13.00 часа в "Южния парк" вх. Запад от ул. Нишава, зам.-кметът на Столична община д-р Тодор Чобанов ще присъства на инициатива по повод 55 години от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Япония.

София.
От 10.30 часа при страничният паркинг на НДК Българска асоциация на пострадали при катастрофи организира празник по повод пътна безопасност "Движение без риск".

София.
От 11.00 часа във Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища ще бъде отслужена панихида по повод Архангелова (мъжка) задушница. Панахиди ще бъдат отслужени и в останалите части на страната.

София.
От 11.00 часа във фоайето на Младежкия театър „Николай Бинев", стартира изложба за финала на конкурса „Нарисувай ми слънце".

София.
От 11.30 часа в централното фоайе на НДК ще бъде открито Третото търговско изложение „Доверете се на българското".

София.
От 12.00 часа в Националната библиотека „Св.Св.Кирил и Методий" председателят на Съюза на народните читалища Николай Дойнов ще връчи високото отличие „Следовник на народните будители 2014".

София.
От 12.30 часа в Интер Експо Център ще се проведе пресконференция, посветена на новата програма за Space Camp Turkey 2015 година.

София.
От 14.00 часа в зала „Мадара", хотел „Кемпински", ще се проведе пресконференция относно ХІХ-тия Конвент на Велик Приорат България. Негово Превъзходителство Великият Приор на Велик Приорат България ще отчете резултатите от дейността на Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим в България за 2014 г.

София.
В хотел „Експо" ще бъдат показани най-добрите и работещи техники за самоусъвършенстване на Тони Робинс по време на уъркшоп „Освободи вътрешната си сила".

София.
В Парк хотел Витоша ще се проведе 24-то Обучение по Европроекти „Имам идея".

Бургас.
На нос „Свети Яни" на мястото, където е съществувал манастира „Свети Йоан Предтеча" от VI век до 50-те години на XX век, негово преосвещенство Агатополски епископ Йеротей, викарий на Сливенския митрополит ще произнесе напътствено слово и ще отслужи водосвет по повод на Денят на Будителите.

Варна.
В 12.00 часа пред паметника на Паисий Хилендарски, делегации на българи от Румъния, Молдова, Украйна и от Асоциация на българите по света ще поднесат венци по повод Деня на будителите. От 14.30 в Голямата зала общината ще бъде открито Общото събрание на Асоциацията на българите по света и ще се проведе петата редовна сесия на Парламента на българите.

Пловдив
От 10:00 - 16:00 в Хотел Дедеман-Тримонциум Принцес Хотел ще се проведе изложение на платформата Кариери в бяло, насочена към медицински специалисти търсещи работа, давайки им възможност да се срещнат с няколко потенциални работодателя.

Стара Загора
Във връзка с Деня на будителите кметът на Стара Загора-Живко Тодоров ще направи дарение от 250 книги на читалища, библиотеки и училища в общината. Те ще получат 50 екземпляра от поредицата „Българските бойни знамена. За честта и славата на България" и по 100 книги „Бойните маршове на честта и славата на България"- кратък и разширен вариант.