Русия подготвя нов хуманитарен конвой за Донбас
Секция: Русия
01 Ноември 2014 19:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия подготвя нов хуманитарен конвой за Донбас

/КРОСС/ Руското министерство на извънредните ситуации започна зареждането на още един конвой с хуманитарна помощ за Донецка и Луганска област, предава „Интерфакс". 

„В момента тече подготовка за изпращане на конвой с хуманитарна помощ", заяви заместник-началникът на Националния център за управление на кризисни ситуации към министерството Олег Воронов.

На жителите на двете области ще бъдат доставени захар и месни консерви, строителни материали, гориво и лекарства.

От украинското МВР определят доставките на руска хуманитарна помощ като нарушение на законите на Украйна. „Украйна нееднократно е заявявала пред руската страна позицията, че доставката на хуманитарна помощ трябва да се осъществява изключително в съответствие с действащите украински закони и общоприетата международна практика", се казва в съобщение на ведомството.

Посочено е, че товарите и транспортните средства подлежат на граничен и митнически контрол на влизане на територията на Украйна. „В предаденото от руска страна описание на товарите се съдържат такива стоки, които не може да бъдат признати като хуманитарна помощ в съответствие с украинското законодателство", се казва още в текста.