Михаил Миков: Отнемането на социални права в името на фискалната стабилност е взривоопасно
Секция: ПОЛИТИКА
07 Ноември 2014 12:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Михаил Миков: Отнемането на социални права в името на фискалната стабилност е взривоопасно

/КРОСС/ В този парламент ще бъдем конструктивна, градивна и остра, истинска, автентична лява опозиция, заяви председателят на „БСП лява България" Михаил Миков от парламентарната трибуна.

По думите му социалистите ще продължат и в този парламент да подкрепят социалните мерки и действия, които предприема правителството. „Ще настояваме за коледни и великденски надбавки на пенсионерите, за ръст на обезщетенията за отглеждане на дете, ще настояваме средствата за младите семейства да бъдат част от държавния бюджет, а не на остатъчен принцип", поясни лидерът на БСП.

Според него без инвестиция в социален капитал, изказванията за преодоляване на демографската криза са празни приказки.

Миков заяви, че ще се настоява и за продължаване на Публичната инвестиционна програма по регионите, както и за регулация на монополите, които не дават перспектива на българските производители и предприемачи.

Михаил Миков бе категоричен, че социалистите ще продължат да защитават придобитите социални права, „защото когато бедността е голяма, когато разслоението е голямо, когато противопоставянето е крайно, отнемането на социални права в името на фискалната стабилност е взривоопасно".

Лидерът на БСП заяви, че ще фискалната стабилност не може да бъде императив в поведението дори на дясното правителство.