Депутатите гласуваха промените в структурата на МС
Секция: ПОЛИТИКА
07 Ноември 2014 12:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Депутатите гласуваха промените в структурата на МС

/КРОСС/Със 144 гласа "за", 83 "против" и 1"въздържал се" народните представители избраха предложените от премиера Бойко Борисов промени в структурата на МС.

В новия кабинет ще има четирима вицепремиери и 17 министри, а досегашното Министерство на икономиката и енергетиката се разделя. Вече ще има отделни министерства на икономиката, на енергетиката и на туризма.

Румяна Бъчварова (ГЕРБ) ще бъде вицепремиер по коалиционната и административните политики.

Координацията на европейските политики и институционалните въпроси като вицепремиер поема Меглена Кунева (РБ).

Вицепремиер по европейските фондове и икономическата политика ще бъде Томислав Дончев (ГЕРБ)

Вицепремиер и министър по демографската и социалната политика - Ивайло Калфин (АБВ).

В изказване на отрицателен вот, Йордан Цонев от ДПС заяви, че е гласувал против, защото това правителство има името на реформаторско и проевропейско. „Увеличаване броя на министерства, увеличаване на администацията, респективно увеличаване на капацитета на администрацията.Разделянето на министерствата е да задоволят желанието си да участват във властта", заяви Йордан Цонев.

Това е правителство на властта, кабинет на властта на всяка цена, заяви Мая Манолова от "БСП лява България" в реплика на отрицателен вот

„Не беше приятно граждани да протестират срещу правителството, излъчено с нашия мандат. Аз поне стоях с лицето си, а вие уважаеми рефомраторите ги излъгахте. Гласувах против коалиция на властта, против правителството на лъжата", заяви Манолова.

Тунджер Кърджалиев от ДПС обясни, че е гласувал против порочният модел, който задава 43-ото НС. „То се подкрепя от хора, които в последните години са манифестирали ксенофобия в пълния смисъл на тази дума. Вече има политически анализатори, които наричат не реформатори, а трансформатори подръжниците на този кабинет", заяви той.