Руски и сръбски военни проведоха съвместно антитерористично учение
Секция: Русия
10 Ноември 2014 13:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руски и сръбски военни проведоха съвместно антитерористично учение

/КРОСС/ Руски десантчици и сръбски спецназовци проведоха първите си съвместни тренировки по подготовка на тактическото антитерористично учение  SREM-2014 на полигона Никинци в Сърбия. Това съобщиха от Управлението на пресслужбата на руското министерство на отбраната.

На тренировката военните отработили провеждането на съвместни действия по време на операция по превземане и унищожаване на бази на условни терористи и освобождаване на заложници.

„В хода на съвместното учение подразделенията на ВДВ изпълниха задачи по провеждане на наземно и въздушно разследване с използване на безпилотни летателни апарати, придвижване в зададения район, блокиране и унищожаване на бази на условни терористи”, се казва в съобщението на министерството на отбраната.

Сръбските военни отработили и операции по разтоварване в района на машини на военната полиция и ударни хеликоптери с помощта на руските десантчици. По време на тренировката са използвани 60-милимитрови минохвъргачки, преносими противотанкови ракетни комплекси, бронирани бойни машини, стрелково оръжие при огневата подкрепа на бойните ударни хеликоптери от ВВС на Сърбия.