Атанас Мерджанов: Цветановщината се завръща в МВР
Секция: ПОЛИТИКА
11 Ноември 2014 18:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Атанас Мерджанов: Цветановщината се завръща в МВР

/КРОСС/ „Отново ставаме свидетели на инициатива на ГЕРБ, свързана с промени в сектор „Сигурност". Виждаме подобна инициатива и от страна на г-н Атанасов, който се готви да обединява двете разузнавания. Къде е въпросният консенсус, за който представителите на ГЕРБ, като опозиция в XLII НС, настояваха", попита зам.-председателят на ПГ „БСП лява България" и говорител на ИБ на НС на БСП Атанас Мерджанов.

БСП нееднократно е заемала позиция, че по въпросите, свързани със сектор „Сигурност", трябва да се търси политически консенсус. Такова действие трябва да бъде предшествано от дискусия със задължително участие на експертната общност и заседание на КСНС при президента, посочи Мерджанов, цитиран от партийния пресцентър.

„Очевидно е, че Цветанов и цветановщината се връщат в МВР. Как иначе можем да си обясним тези непременни промени за връщането ГДБОП от ДАНС в МВР, на Дирекция „Миграция" от ГД „Гранична полиция" в МВР и назначението на главния секретар на МВР. Това действие на Цветанов е раваншизъм от първа степен, нищо повече", категоричен е Мерджанов.

При щафетното предаване на министерското кресло от единия на другия министър, и двамата водещи и отговарящи за силовото ведомство, не знаят какво се е случило с тефтерчето на Златанов. Как така изчезна едно от сериозните веществени доказателства по знаково дело, интересуващо българското общество и Европа, попита Мерджанов.