НФСБ подготвя поправка „Енчев”
Секция: ПОЛИТИКА
12 Ноември 2014 08:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НФСБ подготвя поправка „Енчев”

/КРОСС/ „Никъде в програмата ни не пише, че подкрепяме Бойко Борисов. Ако бяхме казали това в кампанията си, нямаше да получим никакви гласове. Навсякъде по време на кампанията ни питаха дали ще се коалираме с Борисов и аз навсякъде съм казвал: „Никога!" Не мога да плюя в лицето си и в лицето на всички избиратели, затова гласувах против избора на Бойко Борисов за премиер", заяви депутатът от „Патриотичен фронт" Велизар Енчев в интервю за ВTV. 

„Бях помолен да не го правя, но аз го направих. Другарски съд в партията ме порица и усещам, че дори искат да ме изключат от парламентарната група, за която цел се подготвя поправка „Енчев", каза той.  Депутатът твърди, че е бил подложен на атаки и обвинен, че руши дисциплината. 

„Само аз и Слави Бинев бяхме с резерви към подписването на споразумението с ГЕРБ. Никъде в програмата на Националния фронт за спасение на България не е записано, че ще се коалираме с партията на Борисов. Ние изневеряваме на избирателите си", посочи още Велизар Енчев.

„ГЕРБ е двуглава ламя - Цветанов и Борисов", посочи Енчев. По думите му, българската съдебна система е мафиотизирана.

„Страшното е, че живеем в мафиотска държава и тефтерчето на Филип Златанов бе откраднато на петия ден от управлението. Подадох официално молба до групата си за напускане на парламента, тъй като нямам желание да бъда в Народното събрание, тъй като исках да продължа с телевизионната си кариера. Тогава не подозирах, че нещата ще се извъртят така", допълни той.

Депутатът отбеляза първия голям гаф на кабинета „Борисов". „Бъчварова трябва да си посипе главата с пепел заради това антиевропейско, противоречащо на всяка логика изявление. Нека иде да я оперират и да настоява опериращият хирург да е не такъв, а политическо лице от болницата", каза Енчев в коментар на вчерашното изявление на вицепремиера Румяна Бъчварова, че за един министър понякога е вредно да бъде експерт.