Cadillac ATS-V Coupe - 3,6-литров V6 би-турбо двигател, генериращ 450 „коня" и 603 Нм
Секция: Автомобили
13 Ноември 2014 12:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Cadillac ATS-V Coupe - 3,6-литров V6 би-турбо двигател, генериращ 450 „коня" и 603 Нм

/КРОСС/Ако сте си мислили, че Cadillac, емблемата на разточителния американски лукс от Златния век на автомобилостроенето в Щатите, е мъртъв, то сте се лъгали. Ето че Caddy вади едно мега яко на визия и конски сили оръжие, с което дори има потенциал да застане срещу европейските конкуренти. Да, няма никакъв шанс да се продаде в огромни тиражи, но това не омаловажава факта, че спортното купе ATS-V изглежда страхотно. И не само това, има опасност някои от собствениците на М4 да не им се понрави това, което ще разберат за този модел.

 

Под предния му капак е монтиран 3,6-литров V6 би-турбо двигател, генериращ 450 „коня" и 603 Нм, които се стоварват върху задната ос посредством 6-степенна механична скоростна кутия. Класическа комбинация, която вече е кът в днешния автомобилен свят. За сравнение ще отбележим, че BMW M4 предлага 425 к.с. и 550 Нм. Ще има версия и с автоматик, но за момента не се знае дали това ще е на Aisin или 8-степенната Hydra-Matic 8L90, която в момента се връзва само за 6,2-литровия V8 малък блок на GM. Това е, защото все още липсва официална информация за модела, а снимките, които виждате, изтекоха предварително в нета, изпреварвайки официалния дебют на Cadillac ATS-V Coupe на автосалона в Лос Анжджелис в началото на следващата седмица.

Няма информация и за динамичните параметри на модела, на вече казахме защо. Дизайнът обаче е красноречив. Агресивна предница, четири „тромпета" отзад и „лепкави" Michelin Pilot Super Sport. Това са все неща, които говорят за ориентацията на този автомобил. Видимо в интериора е направен опит за подобряване на качеството, нещо, което на американските коли и Ахилесова пета дълги години.