Нова година на плажа
Секция: Туризъм
13 Ноември 2014 12:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нова година на плажа

/КРОСС/Туроператори се надпреварват в предложенията си за най-екзотичните места, където може да прекарате коледните празници или да посрещнете Нова година. 

За първо място сред съблазнителните местенца е един от най- популярните и красиви острови в света - Пукет.

Този период е най-подходящ за посещението на уникалните остров Пи Пи и небезизвестния плаж Ао Мая, острова на Джеймс Бонд, Краби, Симилановите острови и много други, където човек може да се излежава на плажа, да язди слон в джунглите или да се отдадете на малко повече адреналин и да се спуснете с рафтинг по течението на някоя от реките. 

За гмуркачите препоръчат екскурзия до остров Ко Липе и Пукет Фентази Шоу, където, за съжаление, снимки не са разрешени.

Акцент в програмата е космополитният град - държава Сингапур със своите модерни небостъргачи и стари квартали едновременно. И всичко това - заобиколено от екзотични животни и растения. 

Друга топла дестинация е Антигуа.

Антигуа впечатлява с ослепителните си над 350 екзотични плажа и дълбоко врязаните в сушата заливи. Екзотичните коралови рифове са почти непрекъснати и обграждат острова, като правят мястото перфектно за гмуркане. Присъствието на 200 годишното укрепление на Нелсън показва, че в миналото това е било база на Британската империя, а в днешно време множество ресторанти и барове са разположени на тези места, като са реставрирани изцяло.

Всяка година, тук се събират яхти от цял свят за своята екзотична почивка, както и, за да се състезават в една от най-престижните фрегати - Ролекс Трофи, а елегантните хотели, разположени из заливите правят Антигуа едно от най-привлекателните и екзотични места из Карибите за изключителна почивка.

Още едно от предложенията - прекрасните плажове и изобилие от аткарции в Патея и кораловия остров Лан.

айланд е една от най-атрактивните туристически дестинации в света. Годишно се посещава от 12 милиона туристи, а броя на посетителите непрекъснато нараства. Трагедията с вълната цунами, която на 26 декември 2004 г. помете крайбрежните участуци на Тайланд нанесе катастрофални щети върху местния туризъм, но днес страната, колкото и учудващо да звучи, благодарение на усърдието и старанието на местните жители успя да отърси и възстанови от този ужас!