Стрейф: Шумахер е парализран, има проблеми с паметта и говора
Секция: СПОРТ
19 Ноември 2014 13:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стрейф: Шумахер е парализран, има проблеми с паметта и говора

/КРОСС/Шумахер в началото на септември се върна в дома си и оттогава информация за неговото състояние почти липсва. Той получи тежка травма в главата след падане по време на ски във френските Алпи на 29 декември миналата година и дълго време бе в изкуствена кома.

През април бе отбелязан известен прогрес в неговото състояние. Два месеца по-късно стана известно, че Шумахер е излязъл от комата и е транспортиран в рехабилитационна клиника в Лозана. Неговата съпруга Корина тогава съобщи, че състоянието му се подобрява, макар и бавно.

"Шумахер е по-добре, но всичко е относително. Той не може да говори. Парализиран е и се намира в инвалидна количка, също така има проблеми с паметта и речта. В семейна среда обаче той ще може да се възстанови по-бързо, но ще бъде трудно", заявява Стрейф пред Europe 1, цитиран от F1i.com.

Бившият пилот говори и за съдбата на Жул Бианки, който също получи ужасна травма в главата, но в състезание от Формула 1. "Не е много добре, че той досега е в кома. Ако излезе от нея, най-вероятно ще остане инвалид. По мое мнение, неговият инцидент бе много по-сериозен, отколкото този на Шумахер, още по-тежък", казва Стрейф. Самият той е прикован в инвалидна количка заради тежка катастрофа, която претърпя по време на предсезонни тестове в Бразилия през 1989 г.