ЧЕЗ предоставя стипендии на талантливи ученици
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Ноември 2014 10:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЧЕЗ предоставя стипендии на талантливи ученици

/КРОСС/За трета поредна година ЧЕЗ ще предоставя стипендии на талантливи ученици от технически и икономически гимназии. Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ" се провежда под патронажа на Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България, и е част от Националния календар на ученическите състезания на Министерството на образованието и науката.

В началото на ноември 2014 г. представители на ЧЕЗ посетиха технически и икономически гимназии на територията на Западна България, за да предоставят информация за състезанието. Конкурсът се провежда в три кръга сред ученици от направления „електроенергетика" и „икономика" в професионалните гимназии. Финалистите ще станат известни през март 2015 г.

„Българският енергиен сектор на България има нужда от интелигентни, амбициозни и талантливи специалисти и може да им предложи много и разнообразни предизвикателства и възможности. Чрез този конкурс се надяваме да стимулираме младите хора да развиват своя потенциал в България," заяви Петър Докладал на специално събитие в Националната търговско-банкова гимназия.

ЧЕЗ създаде специална интернет страница stipendiant.com, на която учениците и преподавателите могат да намерят актуална информация за конкурса и да се регистрират. Активна остава и фейсбук страницата на състезанието.