Похитен от „Ислямска държава” разказа как се е провалила операцията по освобождаването му
Секция: СВЯТ
21 Ноември 2014 21:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Похитен от „Ислямска държава” разказа как се е провалила  операцията по освобождаването му

/КРОСС/ Похитен от „Ислямска държава" журналист разказа как се е провалила операцията по освобождаването му. Групировката разпространи вече седмо видео с британеца Джон Кантли.
Бившият военен фотограф и кореспондент на The Sunday Times, The Sun и The Sunday Telegraph разкритикува действията на Запада за разрешаване на конфликта в Ирак и разказа за провалената американска операция по спасяването му.
По думите на журналиста на 4 юли 24 американски командоси с подкрепата на авиация са направили опит да освободят намиращи се в плен на джихадистите заложници, сред които е бил и той самият. Операцията обаче претърпяла провал, тъй като за няколко дни те са били преместени с фургони на друго място. По думите му, това е струвало на терористите само няколко долара, които са отишли за купуване на гориво за машините.
Както и в предишните клипове, Кантли констатира, че "родината му го е изоставила". "Великобритания не прави нищо за освобождението ни. Пред обществото Обама и Камерън винаги говорят за необходимостта най-накрая този конфликт да бъде разрешен, но в действителносттова е лъжа, защото на тях просто не ми пука."
"Във всеки случай, аз вече съм се примирил със съдбата си, не мисля, че тя ще бъде с нещо по-различна от съдбата на моите съкилийници, които вече бяха убити от бунтовниците", каза още той.