Военният завод в Горни Лом погасява заеми на загинал при взрива баща
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Ноември 2014 21:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Военният завод в Горни Лом погасява заеми на загинал при взрива баща

/КРОСС/ Фирма "Видекс", която е собственик на взривения завод за боеприпаси в с. Горни Лом, поема издръжката на 9-годишната Анна-Мария. Баща Емил Илиев е един от 15-те загинали при инцидента на 1 октомври т. г.
Дружеството ще плаща на детето по една минимална работна заплата всеки месец, докато то завърши училище и стане пълнолетно. Договорката е постигната след
разговори на бабата на Анна-Мария по бащина линия Анелия Николова с представители на фирмата. Те са се съгласили и да покрият двата банкови заема на бащата в размер на 14 000 лв. Предстои обаче решението да бъде потвърдено от борда на директорите.
"Не искам да ходя по съдилищата, защото делата се точат с години. Болката ми е достатъчно голяма и съм разбита от мъка, затова потърсих споразумение с работодателите на сина ми", каза пред "24 часа" Анелия Николова.
Тя очаква до дни да бъде подписано споразумението за погасяване на кредитите, които продължават да трупат лихви, а наследниците на Емил нямат възможност да ги погасяват. По единия от тях поръчител е възрастната му баба, която получава 200 лв. пенсия, и ако проблемът не бъде решен, банката ще търси нея. С тази пенсия се издържат трима души - бабата, Анелия и безработната дъщеря.
Анна-Мария живее с майка си Милена във видинското с. Дреновец и е ученичка в
трети клас Милена и загиналият Емил Илиев са разделени от 7 г. и оттогава до смъртта си той живеел в Монтана без брак с друга жена.
Предложението за ежемесечната издръжка на момичето трябва да бъде прието и от майка . Милена е склонна да го приеме и другата седмица ще се срещне с юристи на "Видекс", за да уточнни подробностите.