Протестна мрежа: Спрете арогантното назначение на Искров
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Ноември 2014 10:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Протестна мрежа: Спрете арогантното назначение на Искров

София /КРОСС/ Спрете арогантното назначение на Иван Искров в Черноморската банка за търговия и развитие, зоват от Протестна мрежа.
Мълчанието му ли купуват кръгове и среди, замесени в аферата КТБ, питат протестърите.
"В коалиционното споразумение за управление ГЕРБ и РБ декларираха, че обединяват усилията си за стабилизиране на институциите и предотвратяване на срастването на икономическа, политическа власт и съдебна власт против интереса на гражданите. Историята на КТБ - наричана банката на властта, е символ на това срастване.
Как вината и отговорността на Искров за „изпускането" на КТБ са заменени от компенсиране на оставката му с пост в международна финансова институция?", пишат те.
"Възразяваме срещу договорки, целящи избягването на отговорността на управителя на централната банка за случилото се с КТБ.
Какво предлага правителството - докато всички плащаме милиарди за безобразието КТБ, Искров да бъде пратен на блага почивка в Солун.
Тази сделка е част от модела, срещу който протестирахме цяла година! Спрете това назначение - то представлява арогантно погазване на чувството за справедливост на гражданите", призовават в заключение от "Протестна мрежа".