Близо 100-процентова заетост по зимните курорти за 8 декември
Секция: Туризъм
22 Ноември 2014 16:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Близо 100-процентова заетост по зимните курорти за 8 декември

София /КРОСС/ Почти всички места в зимните ни курорти за студентския празник 8 декември са запълнени. По информация на туроператорите все още има места в спа центрове като Велинград и Хисар, но в Банско, Пампорово и Боровец могат да се намерят само единични места.
"Основно заявките са за двудневно пребиваване където и да било, конкретно за Пловдив най-вече са за Пампорово. Тъй като най-вероятно е най-близко като дестинация. Като цена и пакети са както и други години - със празнична вечеря, с ди джей, с някакъв вид игри понякога студентите държат те сами да си организират игрите", коментира пред БНТ Любен Любенов, консултант в туроператорска фирма.
Тази година интересът към спа дестинации като Велинград и Хисар е по-слаб. Точно там все още има свободни места за големи групи.
"Като един максимум, който студентите биха дали е около 100 лева когато става въпрос за 2 нощувки. Като минимум при нас е 74 лв", каза още той.
В сравнение с миналата година, когато имаше протести, сега от туроператорските фирми отчитат, че студентите са били по-активни и по-отрано са започнали да планират празника. На това се дължи и ръста от 30 процента при резервациите в хотелите.
"Още октомври месец имаше заявки, записвания. Миналата година имаше протести. Тази година няма, това оказва влияние, в случая миналата година студентите са били заети", посочи Любенов.
По-евтин вариант за 8 декември остават къщите за гости в селищата от Родопската яка. В краен случай ресторантите в Пловдив също са алтернатива за празника, който тази година е в първия ден от работната седмица.
Студентите , които са избрали планинските ни курорти ще могат да се радват и на сняг, защото в началото на декември се очакват по-сериозни снеговалежи.