Проф. Борисов и Янакиева начело на АБВ в парламента
Секция: ПОЛИТИКА
23 Ноември 2014 09:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проф. Борисов и Янакиева начело на АБВ в парламента

София /КРОСС/ Двама председатели ще има парламентарната група на АБВ. Единият ще е проф. Борислав Борисов. Както "Стандарт" съобщи, другият съпредседател ще бъде Росица Янакиева.
Зам.-шефове на групата ще са генерал Михо Михов и Кирил Цочев. Вчера "Азбукарите" бяха на семинар в град Трън, където обсъдиха бъдещите си политики във всички сектори.
Парламентарната група на АБВ ще подготви цялостна стратегия за развитието на земеделския сектор в България, научи "Стандарт". " Основен акцент те ще поставят върху земеделието и животновъдството. От АБВ подчертаха, че не става въпрос за допълнителни плащания, които да товарят бюджета. Със стратегията ще се търси изход от кризата и развитие на българското село, което бе пренебрегнато в последните години. Според депутатите на АБВ не се отделя и достатъчно внимание на зърнопроизводството. Ще се търси и възраждане на овощарството и зеленчукопроизводството. Левите готвят и законодателни инициативи, с които да спазят едно от основните си предизборни обещания - да се предложат стимули за производство не само на суровини, а на конкретни продукти от тях, което да повиши себестойността на труда на българските производители.