Санкционираха над 100 пушачи в пловдивските заведения
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Ноември 2014 10:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Санкционираха над 100 пушачи в пловдивските заведения

Пловдив /КРОСС/ 104 акта за тютюнопушене са съставени в заведенията от началото на годината. Това съобщи за Дарик инж. Мария Иванова от отдел "Здравно техническа експертиза" на Регионалната здравна инспекция. Санкцията за запалена цигара в заведенията за хранене и развлечение е 300 лева за физически лица.
Здравните инспектори са наложили глоби предимно на клиентите в Пловдив, но има и нарушители на Закона за здравето в Асеновград, Карлово, дори и в някои значително по-малки населени места в региона. За пушене на закрито обществено място са съставени и 4 акта на шофьори от градския транспорт.
Прави впчеатление, че са санкционирани най-вече на физически лица, за сметка на юридическите и едноличните търговци. До края октомври в Пловдивска област са извършени близо 13 500 проверки. Най-проверявани след баровете и кръчмите са здравните заведения.
От януари до момента са издадени 183 наказателни постановления на обща стойност 86 500 лева. Съставени са 19 предписания на юридически лица в заведенията за хранене и развлечения, за да организрат десйността си по начин, който да не допуска нарушения на забраната за пушене.