КНСБ настояват за поне 10% увеличение на средната заплата
Секция: ИКОНОМИКА
24 Ноември 2014 09:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
КНСБ настояват за поне 10% увеличение на средната заплата

/КРОСС/От КНСБ настояват за поне 10% увеличение на средната заплата през следващите четири години като възможност за увеличаване на потреблението, а оттам - стабилизиране на икономиката в страната. 

От КНСБ представят вижданията си за социално-икономическата, данъчната, пенсионната, здравната и образователната политики в официална декларация.

Пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров каза, че тристранният диалог трябва да бъде оглавен от министър-председателя. Държавата трябва да поеме допълнителни дългове, с които в рамките на няколко години да се изчисти силно дебалансираната структура на икономиката.

Необходима е промяна на Кодекса на труда, смята Пламен Димитров. Там би трябвало системите на заплащане, които определят начина, по който се формира цената на труда, да бъдат ясно разписани и да е ясно как човекът участва в разпределението на това какво стига до него. Сега не е така, всички знаем, че в много предприятия няма система на заплащане, шефът определя какво получаваш и ако не ти харесва, си отиваш вкъщи, коментира той.