Украински ММА боец излезе с тениска на Путин и поиска руско гражданство
Секция: СПОРТ
24 Ноември 2014 11:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Украински ММА боец излезе с тениска на Путин и поиска руско гражданство

/КРОСС/ В социалните мрежи се появи снимка на украински ММА боец Алексей Олейник, който преди боя с американеца Джаред Рошолт Абсолютния шампион на UFC в Остин, се появи с тениска с лика на руския президент Владимир Путин, предаде lifenews.

Украинецът удържа победа с нокаут на американеца Джаред Рошолт още в първия рунд.

Олейник заяви, че иска да получи гражданство на Русия, предаде „Русская служба новостей". Той каза, че, излизайки с тениска с лика на Путин е искал да покаже отношението си и да изрази подкрепата си към голяма част от населението на Украйна, особено към хората, които са над 25 години.

„Болшинството нормални хора в Украйна имат тъкмо такова отношение. Те смятат, че Русия абсолютно не ни е враг. Аз изразих отношението си към случващото се в Украйна като възрастен човек. Така изразих отношението си и към политиката на САЩ, на Украйна и Русия. Показах коя страна заемам в битката, показах, че подкрепям нормалните, уважителните отношения, а не това безумие, което се извършва днес в Украйна ", - добави украинецът.

Украинецът отбеляза, че тениската му е подарък от приятели, а идеята да излезе с нея преди боя е обща. Според Олейник, на присъстващите в залата това се харесало.

Алексей Олейник е роден на 20 юни 1977 г. в Харков. Той е професионален украински боец, майстор на спорта от международен клас. Живее и тренира в Москва. Майстор на спорта е от международен клас, световен шампион в единоборство.

Не еднократно е предизвиквал на спортен бой братята Кличко, но те така и не отговорили на поканата му. Олейник се е изказвал критично за безредиците и погромите на Майдана, наричайки тези акции «незаконен цирк». Излизал е и с изявление, че Майдана трябва да се разчисти чрез силов метод.