Атомни бомби унищожили марсианците
Секция: Наука
24 Ноември 2014 13:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Атомни бомби унищожили марсианците

/КРОСС/На годишната среща на Американското физическо общество в шата Илинойс плазменият физик д-р Джон Бранденбърг от Orbital Technologies от град Мадисън, щат Уисконсин, изложи сензационната си теория за края на цивилизацията на Марс, пише temadaily.bg.

Новата и изключително интересна теория твърди, че Марс бил населен с две цивилизации - "Сидония" и "Утопия". Те достигнали ниво на технологически прогрес, който е бил на нивото на египетската цивилизация. Но били унищожени от планирана и реализирана ядрена агресия, осъществена от интелигентна извънземна раса.

Според д-р Бранденбърг някога Марс е имал климат, подобен на този на Земята, с океан и множество реки, които са дали живот на растения и множество животински видове - включително и хуманоидни цивилизации. След това по все още неизяснени причини гигантска термоядрена експлозия унищожила живота и биосферата на планетата. Според д-р Бранденбърг, неговата теория обяснява т.н. "Парадокс на Ферми" - Парадоксът на Ферми е противоречието между голямата вероятност за съществуването на извънземни цивилизации и липсата на доказателства за контакт с такива цивилизации. Енрико Ферми задал прословутия си въпрос: "Къде сте всички вие?"

Според д-р Бранденбърг доказателствата за това гигантско космическо убийство могат да се видят и днес на Марс. Той изложил за първи път няколко постулата от своята теория през 2011, като тогава представил свое обяснение на загадката на "Червената планета": Марс дължи червения си цвят на термоядрена експлозия. Ученият обяснява, че повърхността на най-близката до Земята планета е покрита с тънък слой радиоактивни субстанции - уран, торий и радиоактивен калий, които са останки от термоядрена експлозия. В резултат на гигантската катастрофа цялата планета е била унищожена. Д-р Бранденбърг привежда доказателства от данните, изпратени от марсохода "Curiosity, които свидетелстват са наличие на ядрени изотопи в атмосферата на марс - подобно на останките от тестовете на водородни бомби в началото на 60-те години.

Особено внимание привлича "високата концентрация" на ксенон-129 в марсианската атмосфера и на уран и торий върху повърхността на планетата - както било установено още от експедицията с космическия апарат на НАСА - Odyssey - през 2001. Доскоро учените смятаха, че наличието на тези елементи е нормално - тъй като те се срещат навсякъде. Но д-р Бранденбърг твърди, че те са в прекалено висока концентрация - резултат от две термоядрени експлозии върху повърхността на Марс.

Той изложи своята теория в неделя в Чикаго, като научното му съобщение бе озаглавено "Доказателства за масирани термоядрени експлозии на Марс в древността, Сидонийската хипотеза и Парадокса на Ферми".

Едната от експлозиите унищожила цивилизацията на Cydonia Mensa - мястото, където бе открито прословутото "Лице на Марс". Другата - по-малко термоядрена експлозия - унищожила цивилизацията в Galaxias Chaos. Това се потвърждава от научните доказателства от мисиите на Odyssey, Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) и Mars Express, които показват множество разрушени археологически артефакти. Д-р Бранденбърг е описал подробно теорията си и научните доказателства в своята бъдеща книга "Смърт на Марс: Откриването на планетарното ядрено клане", която ще излезе през февруари 2015.

Д-р Бранденбърг предупреждава, че земната цивилизация също би трябвало да бъде нащрек за същата опасност и да обедини усилията си за изпращане на човешки екипаж на Марс, за да изучи на място доказателствата.

Експертът - уфолог Найджъл Уотсън подкрепя теорията на д-р Бранденбърг и допълва, че подобни хипотези са били формулирани и в миналото. В миналото са изказвани предположения, че нашата Слънчева система е била бойно поле на няколко ядрени стълкновения, водени между извънземни посетители и местни цивилизации.