Търговска мисия за ИКТ компании ще се проведе в Лондон
Секция: ИКОНОМИКА
25 Ноември 2014 17:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Търговска мисия за ИКТ компании ще се проведе в Лондон

/КРОСС/ В периода от 26 до 29 ноември 2014 г. представители на 15 български компании от сектор информационно-комуникационни технологии ще участват в търговска мисия до Лондон.

Проявата е организирана от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) в изпълнение на проект за развитието на експорта, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Конкурентоспособност". Агенцията поема разходите на участниците за самолетен билет, вътрешен транспорт и трансфер, хотелско настаняване и логистика на място.

В състава на търговската мисия до Лондон са включени представители на следните фирми: Антиподес ЕООД - София (разработване и внедряване на софтуерни системи), Бусофт инженеринг АД - Бургас (разработка и поддържане на софтуерни продукти, облачни услуги, аутсорсинг на софтуерни услуги), В&У" ЕООД - Варна (разработка на софтуер по задание на клиента), ДИ Консултинг ООД - София (разработване на софтуерни продукти), ИзиАдс ЕООД - София (интернет реклама), КомплитИТ ООД - София (стратегическо планиране и консултиране, графичен и потребителски дизайн, софтуерна разработка и интернет маркетинг на цялостни интернет и мобилни приложения), Мобайл Афеърс ООД - София (разработка, внедряване, дистрибуция и поддръжка на мобилни приложения за различни бизнес платформи), Мусала Софт АД - София (софтуерни решения, реинженеринг и интеграция на информационни системи, ИТ консултиране), Нюмарк ООД - Варна (дигитален маркетинг, разработка на софтуер и онлайн услуги), Нютек-БТ ООД - София (инженеринг, проектиране и разработване, интеграция, консултации, инсталация и сервиз на комуникационни и информационни системи), Оптилокал ООД - Варна (локално SEO за малки и средни бизнеси от различни ниши), Програмиста ООД - Пловдив (разработка, внедряване, обучение и поддръжка на стандартни и поръчкови софтуерни системи), Смартпро ООД - Варна (производствена, сервизна, консултантска и търговска дейност в областта на информационните технологии), Соларити БГ ООД - Пловдив (софтуер за енергиен мениджмънт за фотоволтаични системи), Фашън.бг ООД - Русе (разработване на комплексни решения за фирмено представяне и реклама в Интернет).

Поради голям интерес към проявата в мисията ще се включат и представители на други 7 компании при условия на самофинансиране, а именно: Аксидиа АД - София, Балкан Сървисис ООД - София, Барт ООД - Пловдив, Булуърк Къмпани ООД - София, Селматик ЕООД - Пловдив, СТС Софт АД - Габрово, Тетраком Интерактивни Решения ООД - София, както и на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) - София.

Със съдействието на Службата по търговско-икономически въпроси към Посолството на България в Лондон за участниците в търговската мисия е организирана наситена делова програма. В първия ден на проявата ще се проведе среща с г-жа Таня Койчева, ръководител СТИВ Лондон. На българските мениджъри ще бъде представен обзор на ИКТ сектора във Великобритания и ще се изнесат презентации за създаване на търговско дружество и данъчна система, спецификата на продажбите, изграждане на клиентска мрежа, както и източниците за финансиране на ИКТ бизнеса в Обединеното Кралство. По време на посещение в The Bakery Worldwide местни специалисти ще представят предимства от партньорство с различни видове акселератори и ще запознаят с дейността на Tech City UK - най-големия клъстер на острова с над 2 300 фирми.

За участниците в търговската мисия е организирана работна среща в браншова асоциация Tech UK с презентации, споделяне на успешни бизнес практики от страна на специалисти от двете държави. Представителите на БАСКОМ ще запознаят чуждестранните партньори с развитието на българския ИКТ сектор и с възможностите за включване на фирми от сектора в проект FRACTALS, финансиран от ЕС.

В заключение на търговската мисия българските мениджъри и специалисти ще посетят The Business Show 2014 - най-мащабна специализирана изложба във Великобритания за стартиращи и развиващи се компании.