БТПП представи проекта TRUST на конференция в Осло
Секция: ИКОНОМИКА
25 Ноември 2014 17:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БТПП представи проекта TRUST на конференция в Осло

/КРОСС/ Председателят на БТПП Цветан Симеонов участва в заключителна конференция по проекта TRUST в Осло, Норвегия под надслов „Резултати и препоръки чрез обмeн на опит и двустранно сътрудничество".
Конференцията бе организирана от Фонда за достойни условия на труд и тристранен диалог в рамките на Норвежкия финансов механизъм.

Проектът TRUST e изпълняван от БТПП в партньорство с Конфедерацията на работодателите в Норвегия (NHO).

В рамките на събитието бяха представени постигнати резултати и добри практики по проект TRUST - Прозрачност за устойчива социална политика, и по други проекти, финансирани от Фонда.

Основни постигнати резултати по проекта:

подобрена ефективност и повишена прозрачност на тристранното сътрудничество на национално и браншово ниво;

подобрено взаимодействие между участниците в тристранния диалог;

повишена информираност на заинтересованите лица и широката общественост по отношение на състоянието на тристранното сътрудничество в България;

споделен опит, знания и добри практики с Конфедерацията на работодателите в Норвегия.

Проектът TRUST стартира в края на 2012 г. с основни дейности проучвания и анализи на социалния диалог и тристранното сътрудничество в България; провеждане на семинари в шестте планови региона на страната; обмен на добри практики в областта на социалния диалог с партньорите в Норвегия чрез организиране на кръгла маса.

БТПП, като основен участник в социалния диалог, ще продължи да полага усилия и в бъдеще в посока повишаване ефективността и подобряване на тристранното сътрудничество в България, като важен фактор за опазване на социалния мир и за създаване на условия за развитието на работеща и конкурентна икономика.