Вяра Анкова получи отличие на БАН
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Ноември 2014 20:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вяра Анкова получи отличие на БАН

/КРОСС/ Генералният директор на БНТ Вяра Анкова получи отличителния знак на председателя на БАН на тържествена церемония вчера. Признанието на академичната общност у нас е потвърждение за доброто партньорство между двете институции.

При връчването на отличието акад. Стефан Воденичаров заяви, че наградата се дава за професионална подкрепа и лична ангажираност при представяне на постиженията и проблемите в областта на науката, чрез предаванията, реализирани от БНТ като „История. БГ" и „Красива наука". Той благодари на Вяра Анкова за широкото отразяване на събитията, свързани с честването на 145-годишнината на БАН и създадената възможност много хора у нас и в чужбина да се приобщят към научния и духовен живот в България.

„Благодаря за високата оценка за труда на целия екип на БНТ. С бюджета, който се отпуска на телевизията, ние подпомагаме много културни, научни и спортни събития. Създаваме формати, с които изпълняваме обществената мисия на медията", каза Вяра Анкова.

Участие в церемонията взеха още заместник-председателите на БАН акад. Дамян Дамянов и чл.-кор. Николай Милошев, акад. Никола Саботинов, акад. Антон Дончев и проф. Стефан Хаджитодоров. Те посочиха, че вече са подготвили документ с визията си за националните приоритети и в партньорство с националната телевизия ще инициират дебат по най-сериозните проблеми за обществото.