Предстоящи събития в страната за утре, 27 ноември
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Ноември 2014 21:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за утре, 27 ноември

/КРОСС/ *** 

София.
От 9 ч. ще се състои заседание на Народното събрание.

***
София.
Президентът Росен Плевнелиев ще почете паметта на загиналите български войници и офицери по време на Първата световна война. Той ще положи венец пред Паметника на незнайния воин в столицата.

***
София.
Президентът Росен Плевнелиев ще приеме акредитивните писма на новоназначените извънредни и пълномощни посланици на Кралство Дания Кристиан Кьонингсфелд, на Република Албания Киряко Курета и на Република Куба Педро Пабло Сан Хорхе Родригес.

***
София.
От 9.30 ч. ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 9.30 ч. Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Борислав Балджийски.

***
София.
От 9.30 ч. в хотел „Новотел" ще бъде открит бизнес форум за фармацевтичния и здравния бизнес в България, организиран от списание Enterprise.

***
София.
От 10 ч. на Националния пресклуб на БТА организаторите на международното изложение „Световно образование" ще предоставят информация за промени в британската образователна система и очакваното им отражение върху приема на български ученици в учебните заведения на Острова. Ще бъдат обобщени резултатите и тенденциите в приема на българи зад граница за изтичащата календарна година в навечерието на последното за 2014 г. изложение на проекта.

***
София.
От 10 ч. в Новата конферентна („огледалната") зала на СУ „Св. Климент Охридски" ще бъде открита Националната научна конференция „Наследството на лингвистиката в българската литературна теория".

***
София.
От 10 ч. в Конферентна зала на хотел „Sense Hotel Sofia" списание „Ютилитис" ще представи доклад на тема: „Европейската енергийна сигурност".

***
София.
В 10.30 ч. в зала „Бристол" на „Бест Уестърн Плюс Бристол Хотел" ще се проведе конференцията, на която ще бъде представени дейностите и резултатите по проект „Корине земно покритие 2012" - България.

***
София.
От 10.30 ч. в зала „Концепции" в хотел „Суит" ще се състои пресконференция, на която ще бъдат обявени резултатите от изпълнението на проекта „Безопасни условия на труд в София Мед АД".

***
София.
От 11 ч. в ОКИ „Музей за история на София" ще бъдат представени резултатите по проект „Проучване на състав, структура, свойства и начин на получаване на жълтите павета в София".

***
София.
От 11 ч. в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Ще спре ли превенцията на ХИВ/СПИН след 2015 г.?", по време на която ще се представи проблемът за спиране на финансирането от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" към Министерство на здравеопазването.

***
София.
От 11 ч. в блок 25 в Комплекса на БАН на 4-ти км Институтът по експериментална морфологоия, патология и антропология с музей към БАН организира Ден на отворените врати.

***
София.
От 12 ч. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще участва в церемонията.
ще се състои тържествена церемония по полагане на венци пред паметника на Незнайния воин в памет на загиналите български войници и офицери по време на Първата световна война.

***
София.
От 12 ч. в Националния пресклуб на БТА Федерацията „Български пациентски форум" ще даде пресконференция на тема: „Ще бъде ли подложен отново на риск българският онкоболен пациент".

***
София.
От 13 ч. в Полския институт ще се състои церемония по награждаване на победителите в тазгодишния конкурс „Дърво с корен 2014".

***
София.
От 13 ч. в Национален пресклуб БТА Националното сдружение „Недвижими имоти" ще даде пресконференция на тема: „Какво се случи на пазара на недвижими имоти в България през изминаващата година? Как повлия поведението на банките на пазара?".

***
София.
От 14 ч. в Национален пресклуб БТА ще се проведе официална церемония за връчване на приза „Пчелар № 1" за 2014 г.

***
София.
От 16.30 ч. в зала А1 на Военна академия „Г.С. Раковски" началникът на академията контраадмирал Митко Петев и председателят на Държавна агенция „Архиви" Иван Комитски ще подпишат Договор за сътрудничество между двете институции.

***
София.
От 16.30 ч. в София Хотел Балкан, (Шератон), зала „Средец", ще се състои годишно общо събрание на членовете на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България - КРИБ.

***
София.
От 18 ч. в зала „Св. София" на Народното събрание, пл. „Княз Александър Първи" №1, ще бъдат представени книгата и музикалният диск „Бойните маршове на честта и славата на България".

***
София.
От 18.30 ч. в Университетски театър на НБУ ще бъде представена книгата „Египетска приказка за сърцето" на д-р Антоанета Петрова.

***
София.
От 18.30 ч. в ателие-книжарница „Къща за птици" на ул. „Проф. Асен Златаров" 22 ще се проведе лекция от поредицата „Книгата на книгите" на тема: „Евангелие според Йоан. Светлината на света".

***
София.
От 19 ч. в залата на Учебен куклен театър с вход ул. „Стефан Караджа" 20, Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов", Катедра АРСКТ и Учебен куклен театър ще отбележат 90 години от рождението на Атанас Илков.

***
София.
От 19 ч. в София от НДК ще тръгне шествие „Български марш" по повод годишнина от подписването на Ньойския договор през 1919 г.

***
София.
От 21 ч. в „Sofia Live Club" ще бъде представен новият сингъл на „Sentimental Swingers" - „Live is An Eternal Swing".

***
София.
В хотел „Кемпински Зографски" ще се проведе Българо-корейски икономически форум, организиран от Българската търговско-промишлена палата, Корейската търговско-промишлена палата и Министерство на търговията, промишлеността и енергетиката на Корея.

***
Благоевград.
От 12 ч. кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще даде пресконференция в неговия кабинет.

***
Благоевград.
От 17.30 ч. в залите на РИМ - Благоевград ще бъде представена изложба по повод 95-годишнина от подписването на Ньойския мирен договор.

***
Бургас.
От 9 ч. в зала „Георги Баев" на Културен център „Морско казино" ще бъде открита годишната Национална конференция за борба с наркотиците.

***
Бургас.
От 12 ч. в хотел „Приморец" ще се състои официална церемония по награждаването на победителите в студентския конкурс „Зелен Бургас".

***
Бургас.
От 14.30 ч. в хотел „Приморец" посланикът на Кралство Нидерландия Н.Пр. Том ван Оорсхот ще открие семинар „Устойчиви холандски бизнес-практики".

***
Бургас.
От 18 ч. в Бизнес Инкубатор - Бургас ще се проведе работилница за 3D принтиране.

***
Варна.
От 12 ч. в офиса на ТД „Родни Балкани", ул. „Иван Драсов" 11, екипът на Черноморски център за екологична информация и образование ще представи проект „Развитие на мрежата на Черноморски център за екологична информация и образование и повишаване капацитета на сдружението".

***
Варна.
От 18.30 ч. в Aрт Галерия „Ларго" на ул. „Хан Крум" 8 ще бъде представена изложб на бургаския художник Николай Ангелов - Гари по повод шестия рожден ден на галерията. От 13 ч. ще се състои пресконференция с автора.

***
Велико Търново.
От 11 ч. в Регионалния пресклуб на БТА ректорът на ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий" проф. Пламен Легкоступ ще представи резултатите по проект за повишаване на качеството на образованието във Великотърновския университет.

***
Димитровград.
От 12.30 ч. министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще даде брифинг на жп гара „Димитровград", на който ще представи резултатите от инспекцията на строителните дейности за модернизацията на жп линията Димитровград - Свиленград.

***
Казанлък.
От 17.30 ч. ще бъде изнесен благотворителен концерт в подкрепа на детска градина в засегнатия от наводненията регион на Добрич. В концерта ще се включат деца от ОДЗ „Мечо Пух" и СОУ „Екзарх Антим Първи".

***
Мездра.
От 16 ч. заместник-председателят на 43-ото Народно събрание и депутат от коалиция „Български демократичен център" в област Враца Явор Хайтов ще присъства на заседанието на общинския съвет в Мездра.

***
Плевен.
В 12 ч. в Регионалния пресклуб на БТА Центърът за образователни и граждански инициативи - Плевен ще даде пресконференция на тема: „В Плевен стартира проект „Диалог на поколенията. За едно ново разбиране на деменцията".

***
Плевен.
От 15 ч. в Регионалния пресклуб на БТА народният представител Румен Гечев и представители на ръководството на БСП в Плевен ще дадат коментар на актуални политически събития и дейността на 43-тото Народно събрание.

***
Пловдив.
От 9.15 ч. в парк хотел „Империал" министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие петата международна среща на туроператорите.

***
Пловдив.
От 9.30 ч. в хотел „Новотел" ще се състои бизнес форум за фармацевтичния и здравния бизнес в България, организиран от списание ENTERPRISE.

***
Пловдив.
От 13 ч. в зала „Пловдив" на Новотел Пловдив министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие Четвъртия национален агросеминар, който се организира от Националната асоциация на зърнопроизводителите.

***
Пловдив.
От 14.30 ч. в Бизнес зала 1 на „Новотел" министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие Четвъртия национален агро семинар „Зърнопроизводството - национални и европейски предизвикателства".

***
Пловдив.
От 18 ч. Галерия „Хеброс Арт" представя Коледната изложба живопис на Ангел Пачаманов.

***
Смолян.
От 15 ч. в сградата на Регионалната инспекция по околната среда и водите ще се проведе обществено обсъждане на работния вариант на Национален план за действие на вълка в България.

***
Стара Загора.
От 10 ч. в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Областното ръководство на КНСБ и ръководството на Специализирана болница за долекуване и продължително лечение на пневмафизиатрични заболявания и рехабилитация в село Радунци, община Мъглиж.

***
Стара Загора.
От 14 ч. в Зала „Фоайе" на Община Стара Загора ще се проведе пресконференция във връзка с безопасността на движение по пътищата, както и ще бъде обявена новата инициатива „Аз съм бъдещето. Пази ме!".

***
Стара Загора.
От 15 ч. в Пресклуб на БТА - Стара Загора ще се проведе пресконференция на кмета на село Змейово Никола Пеев.