Красен Кралев: Нов закон за спорта – още през следващата година
Секция: СПОРТ
27 Ноември 2014 20:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Красен Кралев: Нов закон за спорта – още през следващата година

/КРОСС/ Нов закон за спорта трябва да бъде приет още през следващата година, заяви във Варна министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Новият закон ще приближи страната ни до елитните държави в спорта, смята той. Общините трябва задължително да отделят средства за масовия спорт, а министерството ще финансира централите и клубовете, които развиват детско-юношеския спорт, каза спортният министър.

Обсъжда се въвеждане на трети час по физическо възпитание в училищата. Идеята е да се привличат професионални треньори, които да занимават учениците с основните видове спорт, съобщи той. Кралев вече е водил разговори с няколко спортни централи, които подкрепят идеята и ще отделят средства за обучение на такива преподаватели.

Полагаме усилия да осигурим средствата (5,3 млн. лв.) за завършването на ремонта на зала „Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна от актуализацията на бюджета, допълни той. Според него е стратегически важно да се намерят средства и за ремонт на спортния комплекс „Черно море" във Варна.