Симеонов: Правителството е под угроза
Секция: ПОЛИТИКА
28 Ноември 2014 10:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Симеонов: Правителството е под угроза

София /КРОСС/ Правителството е под угроза, а нагласите в Патриотичния фронт не са оптимистични за кабинета "Борисов". Това заяви пред TV7 съпредседателят на коалицията Валери Симеонов.
През следващите дни в ПФ започват обсъждане на това - дали да бъде оттеглена подкрепата към правителството. Отговорът ще е ясен в края на следващата седмица.
Причината за разногласията са двете назначения на представители на партията на Корман Исмаилов - Орхан Исмаилов като зам.-министър на отбраната и областния управител на София. Ние направихме компромис да подкрепим коалиция с тази протурска партия, но с изричното условие, че няма да има назначения от тях. И компромис със съвестта си няма да правим, допълни Симеонов.
По думите му Орхан Исмаилов е продукт на ДПС и е направил летящата си кариера, благодарение на подкрепата на ДПС. В неговото назначение Симеонов прозира умишлени опити да се разруши крехкото доверие между партньорите в управлението.
Много силна театрална драматургия има в Народното събрание, допълни той. Сред сцените, които се представят пред народа, е и това, което става в ДАНС. По думите му шефът на структурата Владимир Писанчев няма качествата на ръководител.