Победата над Пулев отреди второ място за Кличко в класацията на The Ring на най-добрите
Секция: СПОРТ
28 Ноември 2014 11:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Победата над Пулев отреди второ място за Кличко в класацията на The Ring на най-добрите

/КРОСС/Най-авторитетното специализирано издание за бокс The Ring, постави Владимир Кличко на второ място в обновения си рейтинг на най-добрите състезатели в света независимо от категориите.

Украинецът прогресира с едно място, след като на 15 ноември защити световната си титла във версия IBF срещу българина Кубрат Пулев. На върха в класацията остава световният шампион в полусредна категория Флойд Мейуедър (САЩ) - най-богатият спортист в света.

За последно боксьор от супертежка категория е заемал толкова висока позиция в рейтинга Pound for Pound преди почти четвърт век. Тогава тази класация се оглавяваше от младия и все още непобеждаван по онова време Майк Тайсън. До този момент единствено Ивендър Холифийлд се е доближавал до челните позиции - в различни години той е заемал трето и четвърто място в класацията. А последният безспорен шампион и легенда в тежката категория - британецът Ленъкс Люис, никога не се е изкачвал по-нагоре от 8-ото място.

Иначе при най-тежките Кубрат Пулев остава на трето място сред преследвачите на Кличко. The Ring поставя на първо място руснакът Александър Поветкин, а втори е Бърмейн Стивърн, който спечели овакантения от Виталий Кличко пояс на WBC. След Кобрата остават имена като Тайсън Фюри и Дионтей Уалдър, а най-вероятният следващ съперник на бъгларина Руслан Чагаев е десети в класацията на категорията.